Pages

Wednesday, October 29, 2014

Contoh dan Panduan EXAM PTD

Assalamualaikum ..

Tahniah bagi calon Pegawai Tadbir Diplomatik yang melepasi peringkat pertama..
Anda sepatutnya berasa bertuah kerana dalam berjuta yang memohon anda antara yang beribu yang terpilih..klik sini untuk semak senarai nama calon.


Anda bakal mengenepikan calon lain! Usah risau berkaitan persediaan kerana anda berpeluang mendapatkan Pakej Rujukan dan Contoh Soalan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41 yang disediakan oleh Tim Infokerjaya.

Rujukan PTD ini telah membantu ribuan calon sejak tahun 2009 yang lalu. Dan versi terkini contoh soalan PTD ini bukan hanya soalan tetapi merupakan rujukan kemaskini khas untuk exam PTD 2014 yang bakal berlangsung pada 01 Disember nanti.

Disini saya ingin berkongsi dengan kalian semua contoh soalan PTD.
Sila klik gambar di bawah untuk memuat turun contoh soalan PTD secara PERCUMA !! Saya ulang PERCUMA sebelum tawaran ni di tutup.






Sudah download percuma contoh soalan PTD  di atas? ingin rujukan yang lebih lengkap? Jangan risau,Edisi Penuh Rujukan Peperiksaan Online PTD ini sudah mula dibuka jualannya bermula hari Sabtu, 25 Oktober 2014  sehingga Khamis 30 Oktober 2014 dalam masa yang terhad (baki kurang dari 48 jam!), anda boleh dapatkan rujukan ini di PAUTAN INI.

 Terdapat cara mudah dan cepat untuk mendapatkan eBook ini, hanya melalui transaksi online menggunakan kredit/debit kad, anda hanya perlukan kurang dari 5 minit sahaja untuk mendapatkan ebook ini.

Friday, October 17, 2014

::.My Walimahtus Urus.::

Assalamualaikum,

alhamdulillah kerana masih lagi di beri kesihatan yg baik untuk mengabdikan diri pda yg ESA..
agak lama x update blog ni ...huhuu...dah nk setahun kot x update... kali ni entry special sikit, sbb apa?? abe fain dah tukar status..
Alhamdulillah jodoh tu rahsia tuhan kan..
Ringkasan dr majlis nikah, persandingan belah perempuan dan lelaki sy biar gambr je berbicara.

Majlis pernikahan dan resepsi belah perempuan (Penang)


 suke gambar ni sbb nmpak kurus..HAHA



Kawan Hospital Farah


selfie sikit !!



muka dah penat n buat outdoor photoshoot



Housemate Farah


Faain & Farah




 My Best Ever n Ever Siblings



My Roomate 5 tahun abe Wan Apis..nk berkenal leh PM.. !!



Munshian boys





Kenduri belah lelaki ( Bangi ) 




My biggest Famili..Welcome to my big famili dear farah ;)



My Hero n Heroin,,Tq mak n abah




 

Majlis bertandang


Tq alep and tika sbb jd pgpit kitorg !






Tq semua yg menolang sepanjang majlis perkahwinan kami samada langsung atau tidak langsung. yg dtg dr jauh yg beri hadiah n yg paling penting terima kasih byk2 bg yg mendoakan kesejahteraan rmh tgga kami. Hanya Allah yg mampu membalas jasa kalian. 


p/s: walaupan ada sidikit drama dr SYABAS semasa di bangi, Alhamdulillah jika kebergantungan ada pada Allah , Allah akan tlg

Sunday, February 2, 2014

::.Aduhai service centre proton..improve lagi k ? ;) .::

Assalamualikum sume ...

Salawat dah salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W dah keluarga banginda. syukur masih di beri peluang untuk mghirup udara yg free serta di beri kesihatan yg baik..

Hurmmm.. dah dekat setahun x update blog ni ...ingt nk stop je..tp rasa syg pl..hihi...hari ni knp tiba2 menaip n gigih ni?haaaa sebbnyer hari ni KL cuti..so xkeja...hari isnin kan..so xbuat apa kat rumah so teringt la blog yg dah rupe busut semut ni..byk bnda nk cita sbnrnye..tp asyik xda masa je...

setelah sekian lamanyer kali ni nk mulakan dgr cerita keta baru ku ini...actually bkan kereta aku..keta bapak aku tp di sebbkan dia selalu outstation kt luar je so keta tu di jaga oleh aku...hihi

dua bulan lepas kami sekeluarga sempat la tangkap proton exora ni..knp pilih exora?? knp x keta lain??
1. kami famili besar so perlukan mpv xlarat bw 2 keta..hihi
2. selesa n perforamce pun ok la kna pada harga after buat survey untuk keta (avanza,alza,cherry,GL,innova)
3. hanya range harga cam tu je mampu

ni antara main factor kami amik exora even ada gak negative part yg kami kna consider..

 nk di jadi kan n pendek kan cerita. minggu pertama p la bw exora ni ke penang..KL-Penang dalam 5 jam.. tp di sbbkn jem jd dalam 7 jam.. org kata malam tu xberbau...lps je kami kluar dr RnR sg bakap jalan 3KM bontot keta exora yg still bau kedai tu di cium org..perghhhhh berderau darah aku time bw tu sbb bapak aku xda time kami skluarga drive tu.slmat keta yg lnggr tu xbelah..lps tnya family aku ok ke x kpala otak aku trus suruh adik aku yg duk sebelah tgkp gmbr org yg lnggar tu.. slmt la org tu bhenti ketepi...
Gua dgn muka bengis pun turun la dr keta...hahahaha... rupanye org malayu kita..dia xsmpat break sbb tgh tgk anak dia tgh merengek... ok selamat la dia org KL then after amik sume details n dia janji nk settle after masing2 balik KL..

Tp sepnjng kat penang mmg xjd holiday r...duk pkir pasal keta n cam ne nk gtau bapak aku..too make it short aku n pelanggar decide nk hantar keta aku ni ke pusat proton service di cheras cz kat SC ni yg buat body repair..time ni la aku duk search pasal proton punya service kat internet n kbnykn mmg menghampeh kan..so aku tawakal je p kat sana hope SC kat cheras ni ok la...langkah2 yg aku amik b4 n during p SC al maklum la keta xsampai smggu masuk sc :
1. tangkap gambar keta aku..bukan tmpt rosak je aku snap part bahagian x rosak pun aku snap
2. amik PIC no. yg handle keta aku ni
3. analisis dl apa yg rosak takut dia pau kita bnda yg xrosak gak
4. tanya harga
5. tanya bila dia leh siap kat keta

ok after aku bg je kunci kat PIC yg handle keta aku tu, aku tgk muka cam leh percaya la cz janggut panjng..hihih...tp mcm mana tah aku pun p la patah balik kat keta aku cz barng tertggl, xsampai 5 minit pun, aku masuk keta je balik air cond aku dia lenjen sampai full..kalu air cond depan je xpe, ni depan belakang full.. padahal naik sorg je...time tu aku cube nk sedap kan hati buat je cam xnmpk n myb panas kot..dgn berat hati aku lps kn la exora aku ni p repair...

dia janji dalan 3 hari siap...after 3 hari tu aku kol dia kata xsiap..padahl aku tukar bumper je pun...enjin n bnda lain xrosak...lagi 1 buat aku musykil knapa lambt sgt sbb aku bukan claim insurance cz abg yg langgar tu nk byr cash..so sepatut lg faster la..nak ikut kan cerita smmggu after tu baru setel tu pun after tiap2 hari aku kol...aiiishhh...

k xpala yg penting keta aku siap n quality pun ok..tp jangkaan aku sikit terbabas...keta mmg ok tp quality baq hangggg sakit hati.. di sebbkan aku jenis cerewat b4 amik keta tu aku cek la part yg aku tukar tu ( bumper belakang )  tgk sume ok...puas hati..tp sekali aku nk ke tempt pintu pemandu area bubuh minyak aku calar baik punyer...aku p la pggil PIC yg hndle keta aku...korg tau dia gtau jwpn apa??ni kucing punya keje..perggghh keta exora tggi kot xkan kucing p main aci lot lompat2 kat area tu..apa lg aku p la suruh org tu hilang kan kesan calar tu ... so setel... pastu naik je keta..start je enjine trus bunyi air cond kuar...sakit hati aku...depan balakng pasal air cond full pastu xttp balik after mati enjin...pergghh mentang2 dia x byr bulan2 bab tu x rasa kot... minyak aku dari 3 bar ( dalam rm60 boleh p dalam 200km lbih ) trus kelip2...tanda minyak xada...aku malas nk argue lg angkat keta trus belah..

peringtan la sapa yg nk p SC proton make sure korg buat apa yg patut sebelum semasa n selepas kereta korg ok... keta kita byr n nak pakai bukan setahun dua ...so xsalah kalu cerewet..


mcm panjang je entry kali ni...heee...ok aku stop sini ..bawah gmbr keta aku seblum n repair...
salam




p/s : disebalik accdnt tu mungkin ada hikmah Allah nk tunjuk...