Pages

Monday, April 29, 2013

::. secondary untill uni life.::

Asslamualaikum.. 
salam dan selawat ke atas Rasul junjungan dan kekasih Allah... lama gak x update blog ni..huhu mau nk berbulan2.. alsan ??MALAS... hahah.. skng ni musim nk pilihan raya wookkk... buka je fb sume cita pasl PRU...bukan tak nk amik tau tp sikap yg suka caci maki, fitnah sana sini gado2..ni buat aku mls nk masuk campur...tp kna tau gak t xda r org tnya kita cam manusia dgn dunia sndri..

secara kbetulan gak PRU ni sama miggu ngn final exam aku ni ...final of the final...hopefully btul2 final la for the degree ni... sedar xsedar dah 5 tahun kot aku kat dunia melaka ni..dunia bg aku pernuh dgn tarbiyah... kat sini aku byk blnjar dr aspek survivor study ( from sceince stream to akaun student ) mmg penat..tp kalu ada kmahuan insyAllah ada hasil nyer, kat melaka juga knal apa tu ilmu agama sikit demi sikit, soft skill dan frendship ( byk sgt peaa kawan2 aku ni )

InsyAllah tanggl 8 hb n 9hb May adalah last peper aku tuk sem ni n pengkahiran Bachelor of Accounting.. doa kan ek moga aku dapat lepas  ;) 

kat bawah ni megimbau balik sejarah from secondary untill uni life..lets pic describe everything :-


budak2 kelas 5 science 1... rindu gila time ni...



haaaa tgk sapa bc ikrar tu...hahaha.. time ni zaman kegemilang sukan..ce cari bnda tersembunyi???xda pape tersembunyi kan ??haha no herbalife ok ...


zaman2 hostel 


sapa xpernh berarak time maulidul rasul??? xpernh tu kira tipu la..



muka poyo time nakal2 dulu ;p


sahabat dan sedara usrah ( time ni baru di langgar hidayah Allah ) 


ini time beta ( 1st year ) after interview ARB kalu xsilap...




sahabat yg mula2 berjuang bersama time accounting dulu2...



 

with my bro@bukit merah  time 1st year


time time gamma ( 2nd year ) kalu x silap...kami ( aku,apis n uddin )  p tioman..hasil dari simpanan suit YTM..


hari raya ( delta year tahun ke-3)...hampa nmpk x tulang kat pipi dah di saluti oleh otot2 yg mantp..hahah..time raya so makan byk ...starting point lemak byk ni..;p


haa ni gmbr 2012.. time p uss... ada tough sikit x???hahhaa cover sbnr yer coz baju hitam...hihi


antara best moment ...syukur sgt dalam berkenalan dgn warga SnC even dalam 6 bulan..miss u all


ni la antara gathering batch kami yg ramai..hope t dpt lg cam ni..


ni latest pic...2013..senior n naqib pertama aku dah kawen. ( barakahallah abg hazwan n kak najat ) 


hurmmm.. ni ada lah serba sikit perjalan aku dr form5 untill skng dah masuk tahun akhir..selain bertambh sihat, umor aku pun bertmbh makin dewasa..kan matang sikit ..xmo cam budak2 dah...bnyk bnda yg aku lalui..hope dapat di guna sbg bkalan nk face dunia keja, alam BM, seterusnya yg utama jalan dakwah...
jazzakumuallah ..

p/s: berapa minggu lg nk habis dah zaman...cpat sgt masa ni berlalu...rasa rugi sgt coz x parkts tuk benda2 yg faeadah time nakal2 dulu..



2 comments:

Farahnurlida Junaidi said...

Alhamdulilah dgn izin Allah berjaya pun setelah 5 tahun.. All the best in the future :D btw dri gmbar nampak perubahan drpd 'kurang isi --> berisi' haha..

.: F@!n :. said...

arggghhhh.... xkan nk kurus je kan... otot2 sebnrnyer...