Pages

Wednesday, June 12, 2013

::. On Job Training.::

As'salamualaikum w.b.t..

salam kasih dan sayang pada junjungan Nabi Muhammad SAW serta keluarga baginda... syukur pada Allah kerna memberi hamba mu ini peluang untuk beribdat kpd Mu..

haaaaa...ada pun masa..yela xtau nk buat apa...hari ni merupakan hari ke-4 aku buat OJT di TMpoint cyberjaya... knp aku pilih buat kat sini???sbnrnye aku ada apply buat kat bangi but TM kata bangi tu kecik sgt..so dia bg aku kat TMpoint jalan raja chulan...dgr je chulan aku xmo...yela dkat ngn KL.. so kompem jem gila... so aku pilih r ke cyber sbb nak elak jem punya hal...huhuhu

manager kat TMpoint cyber ni En.Haizi...dia dl dr org bwh naik ke mnger..dalam masal 8 tahun..so respect gak r...hurmmm dah masuk hr ke-4 ni ...xda keje sgt dorg bg kat aku...cz customer skit je.. then staff pl byk gak so dorg pun xtau nk bg keje apa kat aku...so penat menagok je la..

dok tgh2 free2 ni aku pon ada gak sembg2 ngn senior2 staff kat sini pasal tm..terutama sakali mest la benefit kan...dapt tau gak r aku pasal loan rumh...medical...gaji...and for sure bila keje ni mest dgr gosip2...hahaha... tp kat sini sempoi je...kadang2 boring gak cz xtau nk buat apa..rasa serba salah ...hehehe...




bertapa lengang nyer...view from my desk

tv d sebelah ku..tp segan nk usha tkt customer ingt staff ni duk tgk tv ja..haha


ps3 !!!!  tmpt keje korg ada???huhu...tp syg cek malu nk main...hahaha



diam xdiam report ojt aku dah siap..ahhah..report ojt untuk 2 miggu kot..padahal keje xsampai semggu...yg lain sume telenovela aku karang...hahahah

p/s: myb skang aku xda keje..t keje btul2 mest kelam kabut...ramai gtau cam tu..so preapre dl mental n fizikal


Monday, April 29, 2013

::. secondary untill uni life.::

Asslamualaikum.. 
salam dan selawat ke atas Rasul junjungan dan kekasih Allah... lama gak x update blog ni..huhu mau nk berbulan2.. alsan ??MALAS... hahah.. skng ni musim nk pilihan raya wookkk... buka je fb sume cita pasl PRU...bukan tak nk amik tau tp sikap yg suka caci maki, fitnah sana sini gado2..ni buat aku mls nk masuk campur...tp kna tau gak t xda r org tnya kita cam manusia dgn dunia sndri..

secara kbetulan gak PRU ni sama miggu ngn final exam aku ni ...final of the final...hopefully btul2 final la for the degree ni... sedar xsedar dah 5 tahun kot aku kat dunia melaka ni..dunia bg aku pernuh dgn tarbiyah... kat sini aku byk blnjar dr aspek survivor study ( from sceince stream to akaun student ) mmg penat..tp kalu ada kmahuan insyAllah ada hasil nyer, kat melaka juga knal apa tu ilmu agama sikit demi sikit, soft skill dan frendship ( byk sgt peaa kawan2 aku ni )

InsyAllah tanggl 8 hb n 9hb May adalah last peper aku tuk sem ni n pengkahiran Bachelor of Accounting.. doa kan ek moga aku dapat lepas  ;) 

kat bawah ni megimbau balik sejarah from secondary untill uni life..lets pic describe everything :-


budak2 kelas 5 science 1... rindu gila time ni...



haaaa tgk sapa bc ikrar tu...hahaha.. time ni zaman kegemilang sukan..ce cari bnda tersembunyi???xda pape tersembunyi kan ??haha no herbalife ok ...


zaman2 hostel 


sapa xpernh berarak time maulidul rasul??? xpernh tu kira tipu la..



muka poyo time nakal2 dulu ;p


sahabat dan sedara usrah ( time ni baru di langgar hidayah Allah ) 


ini time beta ( 1st year ) after interview ARB kalu xsilap...




sahabat yg mula2 berjuang bersama time accounting dulu2...



 

with my bro@bukit merah  time 1st year


time time gamma ( 2nd year ) kalu x silap...kami ( aku,apis n uddin )  p tioman..hasil dari simpanan suit YTM..


hari raya ( delta year tahun ke-3)...hampa nmpk x tulang kat pipi dah di saluti oleh otot2 yg mantp..hahah..time raya so makan byk ...starting point lemak byk ni..;p


haa ni gmbr 2012.. time p uss... ada tough sikit x???hahhaa cover sbnr yer coz baju hitam...hihi


antara best moment ...syukur sgt dalam berkenalan dgn warga SnC even dalam 6 bulan..miss u all


ni la antara gathering batch kami yg ramai..hope t dpt lg cam ni..


ni latest pic...2013..senior n naqib pertama aku dah kawen. ( barakahallah abg hazwan n kak najat ) 


hurmmm.. ni ada lah serba sikit perjalan aku dr form5 untill skng dah masuk tahun akhir..selain bertambh sihat, umor aku pun bertmbh makin dewasa..kan matang sikit ..xmo cam budak2 dah...bnyk bnda yg aku lalui..hope dapat di guna sbg bkalan nk face dunia keja, alam BM, seterusnya yg utama jalan dakwah...
jazzakumuallah ..

p/s: berapa minggu lg nk habis dah zaman...cpat sgt masa ni berlalu...rasa rugi sgt coz x parkts tuk benda2 yg faeadah time nakal2 dulu..