Pages

Friday, December 14, 2012

::whAt U exPect FroM Me ??.::

Assalamualaikum... 
selawat dan salam ke atas kekasih Allah Nabi Muhammad S.A.W serta keluarga baginda..

tuuppp...tekk..tupp...teekk..  dah nk final exam dah aku sem ni...hurmmm mmg cpat msa berlalu...skng ni sume duk pulun stdy mid term n buat assgmnt...  then yg best nye sem ni xda stdy week...wahhh so pndai2 r nk manage masa bila nk stdy...itu parah sebenarnyerrr... Moga Allah permudah kan sgala urusan aku n kawn2 yg berjuang..


huurmmm... hari ni aku nk kongsi pasal cita expectation...eh knp expectation ni??apa yg ko expect fain oooii~~  bg aku expectation ni boleh dr segi org lain expect kat kita cam dr bos, kawan, leader, cikgu atau dri kita...  tp for sure expectation tu hadir dr apa yg kita atau org lain lihat dalam diri kita....

pernah dulu smasa handle 1 program, sorg senior ni expect aku buat something yg beyond normal targeting... hbis aku mmberontak time tu..hahah...( meberontak2 juga, keja kna jalan boh ) tp bila di pikir balik, ada btul kat situ...kalu kita dah tau yg normal tu sng dapat, y not kita try beyond bnda tu ..so at least kalu beyond dr tu hmpir dapat, yg normal expectation sudah pun ada dalm gngaman...  :)

cam tu gak dalam sesuatu keja ( assgmnt,stdy,dakwah)...kalu kita dah tau standrd normal tu past kita sng achieve kompem kita akan buat ala2 kadar je kan...cth nyer assgmnt ..apa resources dpn mata jer kita guna, coz kita tau if guna info. yg sedia ada pun ok..boleh pass... why not kita cr extra sikit..bukan sja kita dah achieve target tp kita ada lg extra info tuk asgmnt kita :)... once kalu kita dah terap kan nilai cam ni, kita akan latih diri kita to be more independence when no resource available...  then automatically kita akan suka pada cabaran..  ;)



sometime, dgn cabaran ni la kita dapat mgatasi expectation ..terutama apa yg kita expect dalam diri kita.. coz selalunyer kita xtau apa kelebihan kita..  ;)

p/s: aku paling xsuka soalan dalam interview jika interviewer tnya "fain apa kelebihan kamu ? "  kang aku jawab rasa cam sombong pl..  ;)