Pages

Thursday, October 4, 2012

::.TriP USS & LeGoLaNd WiF SyAM & Co .::

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, baru2 ni diri ni dapat gak merasa p berjalan2 luar dr malaysia...tp xjauh pun...singapore je...hihhihi...itu pun bos tersayang yg berlanja...Alhamdullilah en bos sudi menjemput join trip ni even dah sebulan bersara dalam syam & Co...thanks...

First day kami p JPO ( Johor premium Outlet ) ...ber tolak dr pukul 7 sampai around 10.30 kat JPO..tmpt ni mmg la sgt premium....mahal gak...ada org kata murah..cari gak aku celah mana murah nyer...tmpat ni cam himpunan branded store in one place...mmg agak exclusive r tmpt ni ...kami budak2 laki just jalan2 tngkp gmbr n buat video2 je...coz itu jer yg free...hihihih... after settle down kat JPO, kami check in kat hotel suria city..ok la hotel ni ...selesa pun selsa..malam tu kami jalan2 kt danga bay...macam kat penang gak bay ni , byk kapal n tmpt mkn.. so dapat r release mind jap after penat berjalan dr bangi pg tu...

2nd day pl aktiviti yg kami tggu2...which is, pergi ke Universal studio Singapore ( USS )...  cuaca time tu agak la panas...tp respect la sapa yg leh pakai sweater lg...hihihi.. so kat situ kbnykn permaianan yg based dia cam roller coaster tp cara dia interpret setiap roller coster tu je lain...ada tema mummy, transformer, and extreme roller coaster...  kat situ merasa r aku naik roller coaster yg bg aku gila punya...kaki xsntuh lantai punya...jenis tergantung...sume aku naik skali je...at least org ckp aku pernh r naik...mmg cuak...kalah genting tuuu... tp pling best bg aku is 4D transformer ...dia cam roller coaster tp kita pkai spec cam 3D tu, so kita nmpk r seolah2 kita duk join skali peprangn antara transformer baik n jahat..ini 2x aku naik coz mmg nmpk cam real...berbaloi tggu lama2..huhuhu... di sebbakn bila lg aku nak mai kt USS ni, kami aku try je sume pemainan, xkira la budak2 ke or tuk dewasa...tp ada 1 part ni, time nak p permainan jurassic park ni, aku hmpir2 nk muntah...bukan sebab gayat apa ke, tp sebb dia pusing2..nak2 bila bnda tu main ngn air...dah r aku ni mabuk laut.. bdk2 yg pernh p tioman dgn aku dulu tau la...last2 time aku nk muntah tu, tgk2 bot dah jatuh kat air terjun air sume basah...trus segar xjd muntah... ;)  n 1 lg...brg kat situ jgn cakap r ...mahal nk mampus...biasa r dollar kan..20dollat = RM50 aku just dapt beli 4 freezer magnet ja...huhu...xpa at least ada r gak bnda nk di bawa balik ..nway mmg syok la kat USS tu..even kaki bdan sume pnt, tp mmg berbaloi2 la...


3rd day, which is last day, kami pg2 dah berangkat di Legoland...tmpnt ni baru jer bukak 16 september 2012, so agak baru r...so byk r gak r yg xsiap.. mainan kat situ pun xr byk sgt cam USS..tp ada 1 part ni kami naik sampai 2x..sebb apa??sbb ia berkaitan dn air..kali ni tak mabuk coz sampan tak berpusing, sampan just jalan kat sungai then jatuh kat air terjun...yg best nyer spnjng nk sampai kat air terjun ni , group2 aku main simbah2 air..padahal cabaran xla extreme sgt...bila kami turun dr sampan tu, pgunjung lain mula risau coz tgk baju kami habis bsah lenjun ..dah cam p scuba diving..padahal kna simbah air... kat sini tmpt tngkp gambr byr r gak,,monumen2 yg dorg buat based on loga mmg cool...xleh byg kan berapa lama agaknyer dorg amik masa tuk buat bgunan2 ni ... kmi bertolak balik ke bangi dalm pukul 6 cam tu ... Alhamdulillah perjalan kami selamat...thanks kt nizar coz hantar aku balik rumah malm2 tu even sume muka tgh pnt...





pintu masuk USS
excited nk masuk transformer 



beratur nk bertempur dgn transformer
5 jejaka SnC




Far Far Away

maaf dorg nk tngkp ngn saya sbnrnyer..sharol tolak aku ke tepi coz takut bini nmpk bergmbr ngn awek..

one family
ini yg paling killer skali...

meoowwww


rasa cam kat negara omputih pl



dapat r posing sat dgn pameran transformer

optimus prime 

terjumpa mamat ni kat tgh2 jalan..  ;)
bubble bee

muka excited nak naik boat jurasic park

saat2 kat dalam boat..sume muka nk pening ja


apa2 tah aku posing ni ..

selaps muka nk muntah , buat2 gagah2 posing kat  jurassic park ni ..

cool
Legoland sudah ku tawan


antara roller coaster kat legoland ...no bad la...tp xleh challange  kt USS..sakit tekak aku nyerit



antara binatang yg dia buat dgn lego...hebat ..

sume ni dia buat dgn lego

KLCC lego...cool gila bile tgk dkt2...berapa lama tah dia amik masa nk buat ..

bagunan tun abdul samad

dah cam aku raksaksa sbb bgunn kecik2 ja

masjid putrajaya



nmpk cam real ja...





So, overall fain nk wish thanks to en. Syam coz bnlja fain n moga every single ringgit and dollor u spend for us will be rewarded from Allah...n di murahkan rezeki hndaknyer... fain rasa really bertuah dapat masuk firm ni coz ukhwah yg di bina x terhnti after end of practical period..thnks a lot...