Pages

Wednesday, September 19, 2012

::.TamaT SudAh PeRjALaNaN Di SyAm & Co .::

Assalamualaikum..

hurmmm agak lama dah tak update blog ni...berbulan2 juga r ...ni pun gigih nk type after habis internship kat Syam & Co...
 being part for syam N co family is such a great moment and i really appreciate apa yg tuhan atur kan ...
kalu nk ikut kan mmg aku xbuat praktikal kat situ, tp tu r percaturan Allah lebih baik n aku xpernah kesal berada kat firm Syam & Co...

1st thanks to en syam, coz mmg byk tolng fain, ukhwah yg terjalin selama 6 bulan mmg x dinsgka akn serapat cam ni...u r such big brother n friend not just an employer..thanks coz tolong sy even in work or out work..


thank juga kat staff yg byk bantu..dari zero to hero ( wah xla sampai hero ) ...byk bnda r korg ajar sama ada sedar or xsedar...1st masuk2 firm ni aku di tugas kan baca doa, trus terdetik nk baca doa robitoh, and xsangka jika ikhlas niat kita tu, insyAllah berkesan...perjalanan 6 month kat firm tu mmg xrasa..sat sgt..

tuk trainees yg lain ...grab brapa byk ilmu yg boleh ...masa 6 bulan xlama mana pun...hurm xtau nk tulis apa, lets pic describe the rest..


 with En syam ..thanks a lot ..xtau lg akan dth dapat x bos cam ni lagii..mmg berjiwa rakyat ;)

thanks guys...

masa2  2 miggu masuk syam n co..malu2 lg ( malu ka ? ) hehehe..

family potret ( iftar di 101 resort ) 

amir, nizar , en syam , shero , capik , aku 

koje koje gak..riadah jgn lupa..
saat thumb print kali terakhir...



p/s: moga ukhwah yg terjalin kekal hingga ke syurga...betul la kata org kalu ukhwah kerna Allah , saat perpisahan kita akan terasa kemanisan berukhwah tu..sayang korg..


6 comments:

Shafiqah Ahmad said...

assalam
hai sye shafiqah boleh panggil pqa...'

sye akn intern thun depn so nk taye...so far kerja kat syam n co ok x???
n nk taye jgak, peluang utk diserap tu x de ke???

Shafiqah Ahmad said...

assalam..hai sye shafiqah..bole panggil pqa..
nk taye...so far intern kat syam n co ok x???

n peluang utk diserap in this company cerah x???

in sha Allah sye intern thun dpn...n rncg nk dkt syam n co..so nk thu le ape yg ptut n x ptut di buat

.: F@!n :. said...

wslm...pqa.. alhamdulillah...byk sebnrnyer blajar kat situ..nk di serap masuk peluang tu ada... tp during 6 month u in there u can show ur interst to join them if u wish... i know they will consider it... btw all da best for ur intern ...

Shafiqah Ahmad said...

assalam...
x pe reply lmbt...
dh mohon pun dkt syam n co tp x de rezki kt situ...
alhamdulillah dpt kt tmpt lain lg dkt dkt rumh...n sory komen smpi 2 x...n tq for respon my message :)

Anonymous said...

Salam, ape benefit company bg dekat budak praktikal ?

.: F@!n :. said...

Maksud benefit tu mcm mana?? As praktikal stdnt so benefit byk nye adalah knowledge n experience.. sbb kita yg nk praktikal so kita yg kna cari sndr benefit tuk kita n grab apa yg ada.. bkn mgharap apa company boleh bg kat kita..all da best