Pages

Thursday, June 21, 2012

::.ujian Allah.::

Assalamualaikum w.b.t..
Alhamdullh masih lg di beri peluang untuk hidup seterusnya berpeluang berbakti kpadaMU dan masa ada masa bertaubat atas dosa2 yg lampau....mggu ni aku ditimpa ujian..  ujian akan dtg pada bila2 masa pun...tp ingt la Allah xkan uji seseorg di luar kemampuannya, so insyALLAH aku bleh handle !!!...  di saat ujian dtg, rasa bersyukur sgt, ada org sekeliling yg begitu ambil berat...family yg sgt membantu n bg smgt, n sahabat yg aku anggp mcm darah dging sentiasa membntu n sgt2 care even ukhwah terjalin xsampai setahun jagung...aku appreciate sgt... jasa kalian xdapat di bals hnya doa yg fain mampu berikan ..Ya Allah kau pelihara hubungn ini, berkati dan kasihi lah mereka seperti mana mereka mkasihi aku...  
jika ujian ini engkau berikan adalah salah 1 cara untuk mgahapus dosa yg pernah aku lakukan, aku terima..
moga ujian kali ini dapat membuat kan aku meng'audit' balik diri seterusnya lebih dekat dgn MU yg Allah...

::. setiap kali diujji , kita TIDAK berhak bertanya pada diri mahupun pada siapa sahaja kenpa kita di pilih untuk di uji..hakikatnya itulah kehidupan.tidak indah tanpa ujian.::

Firman Allah s.w.t: "Ujian sudah menjadi sunnah dalam kehidupan manusia, orang yang lemah tersungkur rebah di jalan. Orang yang beriman yang percaya akan Tuhan mereka ialah orang yang paling bersabar terhadap kesulitan dan paling gigih dalam menghadapi ujian." (Surah Al-Hajj 22:11)
P/S: moga semuanya berjalan dgn lancar dan aku mampu tempuhi ujian ini..