Pages

Monday, March 26, 2012

::. InTerNsHiP.::

Assalamaualaikum...
 salawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad S.W.T.. syukur kerana tubuh yg lemah ni masih di beri kesempatan untuk menaip dalam blog yg penuh sawang ni..agak lama juga menyepi dalam dunia blogging ni...lamakah???mmg lama...mau nk setahun...cam biasa alasn tak updated blog sebb mood nk ber romantik dgn blog tak mai2...

Syukur, hujung bulan ni genap sebelum aku masuk dalam dunia baru( dunia pre-perkerjaan ). Berpraktikal di Syam and Co..Walaupun  praktikal sja tp ia bukan skadar praktikal.. bg sesetgh org, praktikal adalah pelengkap tahun2 pengajian dorg b4 graduate..but actually at this stage lah we should learn and gain knowledge for preparation b4 kita brada di dunia sebnr...

Alhamdulliah bru sebulan byk bnda yg ku belajar..and at the same time kt sini bukan smata accounting and audit but ada gak serba sikit ilmu sains and agama trut di kongsi kan...thanks to En.Syam..walaupn keja audit and accounting ni kadng2 stress n renyah, tp dgn surrounding opis yg sentiasa ceria n tak terlaku tertekan membuat kan happy je buat keja even otak dah penat..at the same time bljar bnda baru pun sng masuk...Hurmm..relex2 juga tp keja mest siap btul x En.Syam??hihihi...Alhamdulillah juga di kurnia staff atau akak2 ( aku heran dorg xbg aku pggil dorg kakak ) yg very2 helpful even keja dorg pun byk gak ..

 Paling best kat sini, makanan.dia...perghh jgn disebut soal makanan..sume yg ada di dlm piramid makanan sume aku dah merasa snjak duduk di Syam & Co... ;) ...nak2 bos yg suka masak... tp 1 jer prob, masalah berat badn naik..3 mggu 3kilo..wahhh..automatik 3x smggu aku kna p exercise padahal dulu punya r liat nk exercise... jga BMI katakan ..hhihih.. tp tak pa opis aku skng dah boleh di kata kan multitask coz brng2 gym pun ada..i loike...

::..famili baru ..::
::..aku rasa cam aku dah mula berisi..::

::..Ini la antara penyumbang tenaga ku..hihihi..::

::..lagi bekalan energy..::

::..mendengar "atok" kami bg nasihat..::





ok sampai di sini dulu...keja2 gak, keja untuk Allah jgn lupa..tunjuk kan qudwah yg baik juga adalah dakwah juga.. 



P/S :- For my frenz yg buat intern gak, gud luck kat korg, grab knowledge yg dpt coz x sure lg next kita dapat ke x jd auditor or accountant...untuk kwn2 kat mmu, aku nk gtau aku tak amik final exam 2 sem...yahooo..all da best kat korg...  =)


0 comments: