Pages

Friday, May 21, 2010

::. BiLa MooD TgH RaJin.::




Assalamualaikum...

ermmm agak bersawang gak blog ni..lama tak update..uhuhuh...tiba hari ni rasa rajin pl nk buat sume benda..kisah bermula bila lama tak menjeling almari rak buku, tiba2 mata ni jeling2 manja kat almari rak buku, tgk keadaan buku selps exam agak menyerabut kan kepala hotak ni...so dgn mood rajin ni, aku gagah mgeluar kan semua buku2 n beberapa "senjata" untuk menukar kan balik keadaan yg serabut tu menjd ok...aku merawat balik buku2 yg cedera akibat
"exam war"...





ni antara buku2 yg cedera akibat "exam war"...






ha ni keadaan selepas d balut "luka"...

actually terasa byk gak buku yg ori aku beli...beli la brg yg original...hehehe... bila dah balut buku ni, tersa baru pl buku2 ni...rasa cam semalam je beli..nampk baru jer ( puji sikit ) cuma bau kedai jer dah hilang, ganti ngn bau lain pl..hahhaha....



p/s : hargailah buku anda... =)



Thursday, May 6, 2010

::. PeLuAnG BerMuSaFiR Ke PanTai TiMur.::











Assalamu'alaikum..

Pengumuman !!

Berita Baik !!

Peluang bercuti ke Terengganu !!

I-SMART dengan kerjasama Bahagian Hal Ehwal Pelajar ,MMU Melaka, akan menganjurkan program 'MUSAFIR AL QURAN' ke Terengganu.Program berkonsepkan lawatan sambil belajar ini bertujuan untuk mendedahkan kepada peserta tentang kepentingan mempelajari Al-Quran dan mengamalkan perintah-perintah yang terkandung di dalam Al-Quran ke dalam hidup aku.

~Musafir Al Quran~

Hari : Ahad - Rabu
Tarikh : 23 - 26 Mei 2010
Lokasi Utama : Institut Al-Quran,Terengganu
Yuran : RM20 sahaja seorang( telah d turun dr RM40 )

Aktiviti-aktiviti yang menarik :
  1. Lawatan ke IQ Terengganu
  2. Mempelajari teknik hafazan Quran dan teknik tulisan khat(khaligrafi Islam)
  3. Mengenali tajwid,makhraj bacaan, dan ilmu qiraat.
  4. Berkongsi pengalaman dengan tokoh-tokoh ilmuan Islam.
  5. Kenali sejarah umat Islam.
  6. Aktiviti bersama belia tempatan.
  7. Permainan team building tepi pantai.
  8. Jelajah kampung,explore race.
  9. Lawatan ke rumah warga emas.
  10. Pertandingan memasak nasi dagang.
  11. Bersiar-siar di sepanjang sungai Setiu,night river cruise.



SAPS point
diberikan !!

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada :

Hazri : 013 6316405
Faain : 013 6008992
Nawwar : 013 6285010



P/S : jadi apa tggu lagi...murah, menarik dan menyeronokan...peyertaan hanya terhad pada 30 sahaja...moh ler kita yob( kuar loghat perak pulak )...Baju Musafir ke terengganu juga d beri =)...