Pages

Saturday, March 27, 2010

::. IvaQ and DeMi PaLesTinE.::

Alhamdullilah..
dalam kesibukan diri ni ada juga kesempatan nk cuci sarang yg makin bersarang dalam blog ni..uhuhhu...
hari ni jadual mmg pack ...ushhh...tp mmg menyeronok kan...
pagi2 lg dah kna bgun tuk pergi IVAQ( inter varcity accounting quiz )..pg2 kah kami bgun????heheh...bgun lewat gak terpaksa la pergi lambt sikit..al maklumla terlepas bus..hehe...acara tu dr kul 8 a.m sampai la pkul 5 p.m....wah2 lama tu...walupn lama, da gak input kami dapat...walaupn ckit bangat...hehehe...hope input yg sikit tu jd la output yg huge n excellent ...hehhe...di sebabkn program IVAQ tu lama sgt, so kami( apis aku aleep n sharom) decide half kita dgr half lg tdo kat surau..memg berbaloi la...maklum la malam tu kami ada program nk kna wat..as management stdnt time managemnt is importnt ( kadang2 jer guna prinsip ni) =P...kira tdo kami tido bersebab la..tak sia2...

hbis jer program IVAQ dalam kul 6 camtu...kami trus mmenungang kelisa yg di kemudi oleh uddin bersama co pilot abg khir...kami bergerak ker sg udang cz ada Petronas family day..kami pun sudah d berikan tugas..tugas kami ialah menjual milkshake...wah2...sodap...separuh dr jualan kami d sumbg kan untuk saudara kita d palestine...walaupn penat tak hilang lagi..kami ggah menimba ilme dapur yg d ajar oleh abg amru...skali ajar jer...tp jd tak jd kami tak tau...asal kan rasa ada..hahha.... nama kedai kami d beri nama Demi Tien... sampai ker malam kami berniaga...Demi palastine punya pasal kami tak kisah...selamat kami tdo time IVAQ...hehehe..back up plan kalu2 letih time malm katakn ...

Alhamdulliah kdai kami antara kdai yg tutup awl...bukan sebab bankrupt k.. =P tp disebabkn ada ramai abg2 hensem kat kdai tu, so jualan pun hbis...sampai tak menang tgn...lepas ni kalu da tender milkshake lg leh panggil kami k...ha ni ada sedikit gambr hr kejadian...layannnn...







udin ngn bakat semula jdnya...kibas apa din??aku pun tak tau...hehehe





apabila customer ada di depan...fokus tu penting...




alep dgn membuat milkshake strawberry nya..



ni hasilnya...seperti yg d maklum d ats,walaupn rupa tak da, tp rsa milkshake tu penting...=P




udin tgh mencr pelangan..pelanggan milkshake ok...good marketing uddin...





tgk di sebabkn kan kuat kerja...makn pun kna curi2...bgus btul pekerja ni...





suasana berkerja...mmg meriah...apis udin alep korg mmg terbaik la...




setelah penat berkerja...gambr ni shake sikit...maklum la tgn apis dah berjam2 shake milk...so ada sedikit r kesan sampingn yg leh kita dapat dalam gmbr ni..hehehe...sori apis...


P/S : hidup d dunia ni semunya penat...tp penat macam mananya kita nk?? ada yg penat belajar jer...penat bersukan ...penat berseronk...jd kita lah yg menentukan penat macm mana yg kita nk...cz rasa penat nyer sama jer tp hasil d akhirat jer berlainan....jd nk rehat btul2 rehat la di akhirat kelak....



~till end~











16 comments:

..: nurafaz :.. said...

nape x try anta kt bunga raya??

.: F@!n :. said...

sory r ...sedang kan sebelah gerai kami pun tak sempt merasa hasil tgh abg2 kacak ni( kalah junki ko )..ni kan pl ker bunga raya...nant la bila kami dah da business sndri kami bg ...hehehe

aPiHaSe said...

suruh la junki tu buat kn..hahha

Aizuddin said...

setelah kita dpt pengalaman buat milkshake ni..
acu kita try wat kat rumah lak...kempen milkshake selama seminggu...ada bran??

..: nurafaz :.. said...

ok..ak tnggu saat tu..

ceh...ada hati@jiwa@perasaan nk compare dengan junki aku? x malu~~~

p/s: anyway... tahniah2... tuk bisnes ek..

.: F@!n :. said...

apis ; tu r ...nk rasa r pl hasil tgn c junki dia tu...kita kasi belancan shake kat dia...baru dia tau..

din: boleh jer din ...blender sambal ada...hehehe...baru r ada rasa pedas2 sikit milk shake tu...hehehe


mira : mira aku rasa junki ko tu tak setanding kami r ...bgtau kat aku apa yg dia leh wat???auiishhh...

iqa_lala~ said...

wuuuu...bestnyer strawberry milkshake tu...nape la korang xbg kt kiteorg yg dekat2 ni rase dlu...huhu..btw..bilenyer nk hntr blik bekas akak tu..kang stg bising akak nyer housemate..hahaha..

.: F@!n :. said...

hahahaha.....bekas??? bekas tu hanya la sejarah...apa yg sejarah sume nye dah mati...so leh lupakan la...hilang kot bekas tu...hehehe...gurau jer...ada g...t kami bg laik..hnya msa dah keadaan tak mgizinkn jer membatas kan niat...wah2...

Blower said...

salam

nak tanya skit psl aktiviti mahasiswi mmu yg couple dgn non-muslim tanpa niat nak berdakwah dgn mereka

adakah golongan ini semakin ramai dan tak terbendung

mintak komen skit.


contoh cam kt link bwh ni:
http://poniesarecute.blogspot.com/2009/06/jason-wee-chuan-yuan.html
http://weeweewonka.blogspot.com/2008/12/unusual-date.html
http://weeweewonka.blogspot.com/2008/10/barbeque.html
http://weeweewonka.blogspot.com/2008/09/paiseh.html

.: F@!n :. said...

blower: wsalm... sy tak berapa sure berpa ramai muslim couple ngn non muslim d MMU ni cz sy tak da kawn yg couple ngn non muslim..kalu rapat pun mreka as a frenz... btw tak semestinya kalu kita nk berdakwah dgn non muslim kita kna couple ngn dorg...kita boleh jer tunjuk kan Qudwah(contoh) yg baik kpd mereka...dakwah bi'hal..iaitu dakwah melalui perbuatan...

p/s: maaf la kalu tak menjawab soalan...munkin boleh tanya yg org yg lebih arif...

~iSLAM ITU indah ~

ainxplod said...

salam...
wahhhh.. dh lame tak bc blog hang..
okeylah... lps nie bleh bnlje aku n dila okey...
buat delivery... anta kat cyber:-)

.: F@!n :. said...

hg nk ka??? tak pa t aku suruh some1 buat kan..hehehe...dekat pun dakat kn...hahaha =P

ainxplod said...

?????..... ape2 je la pak cik...
anyway nmpk mcm best je jual2 nie kan....

.: F@!n :. said...

best r ...niaga katakan...nway kna tgk gak org sapa yg niagakn ...huhuhuhu

ainxplod said...

hhmmmm.....lg2 hang yg bermulut sgt manis nie kan...

.: F@!n :. said...

hahaha...tau tak pa... ;P