Pages

Tuesday, September 15, 2009

::.KhIdMat MaSyArAkAt.::




Assalamualaikum..
salam sejahtera keatas junjungn nabi Muhammad S.A.W dan Alhamdulillah syukur ke hadrat ILLAHI kerana masih mengurniakn tubuh badan,masa n nikmat hidup di muka bumi yg sementara ini...
munkin agak lama juga minda ni tak berbicara...ermmm munkin akibat kekangan masa yg terkejar sana sini assigmnt yg dtg tak kunjung malap dan d tambahkan pula keLAZYan yg agak mghantui diri ini...uhuhuhuhu..
sedar2 x sedar dah nk raya dah..cepat jer rasa bulan ramadhan ni berlalu...munkin bulan ni rasa cam busy tu r x sedar yg bulan bonus bg umat islam ni akan pergi meninggal kan kita...
selain ngn assgmnt n kelas yg mgisi masa ku, bulan ni juga ada gak aktvti yg ku penuhi masa lapang, antaranya IFTAR PERDANA,BELIA MASUK KAMPUNG,IFTAR BAK,IKTIKAF PEMBINA.. kat bawah ni ada sikit gmbr yg nk d share kan ngn korg..ni semasa kami pergi mgecat n membersih rumah nenek d sebuah kg d melaka tengah..program belia masuk kg yg ke-2 aku join after mgecat tmbok2 masjd n kubur pada bulan ni..









ni rumah nenek b4 d ubah suai





bila tenaga belia2 d kerah seboleh2nya




abg nik zarizi yg tekun mgecat..rajin tuuu






masa nk cuci anggota badan yg terkena cat..tgk tu kami guna air longkang jer kut..ada baran??




hasilnya.....




baik punyyerrrr....





sifi melayan gelagat nenek..penyayang sungguh sifi ni





alep ngn gaya macho dia..ada class r ...




p/s: teringat kata ustaz zaidi semasa beliau sembg dgn abg razak...kasihilah org lain barulah kita akan di kasihi kelak..moga setiap peluh kita yg keluar semasa berkhidmat tempoh hari akn menambahkan berat amalan kita...amin...



7 comments:

nurul said...

salam..

wah wah... seronok men air longkang nmpk... rumah kecik kt blakang umah nenek tu jgn lupa cat yer.. lps raya dtg lg cat ... :>

Anonymous said...

amin...
Hmm... Selamat Menyambut Lebaran yer...

..: nurafaz :.. said...

mumtaz

..: nurafaz :.. said...

nti leh r dtg umh kami lak..hohoho..
deco bersama faain.. ^_^

.: F@!n :. said...

abg aizam: alamak ada g ka??ok no hal la..askar2 sedia berkhidmat..akan ku kerah sume askar membantu..abg aizam tak terkecuali...hihihi..selamt myambut bulan kemenangan umat islam...


anonymous: amin...selamat myambut lebaraan jugak... :-)


mira: urrmmm...errggghhh....nnggggeeee....tgk r cam ner...kena isi borg dulu...kami byk tempahn..maklum la decoration kami kan hebat,cepat n cantik...hihihihih....ayat tak boleh belah... :)

aPiHaSe said...

apsal ak x der mase tu?????
hahaha...

.: F@!n :. said...

ko p berjihad ke medan lain apihase oooiii...