Pages

Wednesday, July 22, 2009

::.InTerViEw ComPaNy.::

Assalamualaikum...syukur ke hadrat illahi kerana masih lg d beri pluang untuk hidup d atas muka bumu ni...atcually hari ni kami( aku,apih ,alep n sharom ) baru jer balik dr interview company..company Amanah Raya Berhad..sebuah company yg menguruskan harta pusaka n wasiat...task ni adalah untuk melengkap kan assigmnt managemnt kami... kami kna kaji cra dorg mgendali company ni... berdasar kan POLC ( planning, organizing, leading, controling ) mula2 agak cuak gak nk intervw2 ni..tp pas dah starting jer mulut ni, best pl nk myoal org ni...hehehe...







ni dia company yg d interview..Amanah Raya Berhad..







alep n sharom









aku n apih





..bersama pengurus bahagian kewangan syarikat..






ni sapa pl ni???bakal pengurus muda kot...hehehe..insyallah




23 comments:

..: nurafaz :.. said...

hoho~~
insyaAllah..
pengurus muda ek..

nafisa said...

salam..
wah fain..
ko dah g interview..
awal nyer..
camne??best x??

.: F@!n :. said...

mira : insyallah..tp kna bayar hutang telekom dulu..hehehe..


nafisa : ala besa la awal...malas nk tguh2 byk keja ni..time managemnt penting kan...korg p bila??? company dah cr??

ainxplod said...

fain poyo!!!!!!!!!!!!!!
hehehhe.
bg lah tips skit...
korg kan dh ade intuition...
so bleh lah bg advice kat kitaorg...
hehehhe...

farah said...

weh cik pain..ade ati eh nak jadi pengurus mude....aku ni ha...farah roslan...pengurus kepada kau nanti hehe ^_^

ainxplod said...

hahahha... nasib baik farah tu pengurus ko...
aku nie manager kpd farah..
so ape2.. bgtau aku...
hhaaahahhhh...

p/s: asl tak abis muke ko n apis je... dh cm isi ngan kuku dh...
aduuiii...

nafisa said...

yea la..time management pntg..hahaha..
kteorg still searching the company..it is either tm or nst..

hahaha..fain, ko dah kene dah dgn fara n ain..
aku jd CFO lah nti..ko kene sabar la klu keje ngan aku..
hehehee..

Anonymous said...

tahniah,bakal pengurus muda... =)

~aida~ said...

insyaallah..apa yang ko idamkan itu akan terjadi..
aku doakan ko berjaya dengan cemerlangnya fain....
try ur best yek...:)...

jgn lupa study...

.: F@!n :. said...

ain : tips??? hahaha kata kn cyber da best so sana g teror kan??tak perlula tips2 ni...la tak pala aku


farah tak mandi : apa ni sapa pgrus sapa ni?? tak pa.. jgn t ko minta kerja ngn aku sudah..hahaha..

nafisa : bgus r p r compny besr2...mest byk pglaman hampa dapat... la ko pun nk sibuk..nampk sgt korg ni dah mula berjinak ngn pergai gila kuasa...kalu korg jd bos aku, aku dah resign dah..notice 24 hour..hahaha...


anonymous : thnks...doala ek..


aida : thanks...tp sush btul nk stdy skng ni....sibuk..sibuk ke???hehehe

Anonymous said...

saya anonymous di atas tu,ok ok...insyaallah...

hmm,nak tanya sikit,korang ambil chapter berapa n soalan2 ape yg korang dok tanya dekat diaorg tu???share sikit...

Thank u sgt2...

.: F@!n :. said...

so to get sharing tips..lets u introduce yourself 1st.. :p

ainxplod said...

kedekut...
takpe.. cmne nie ar member...
nie yg aku merajuk nie...

.: F@!n :. said...

ha ala ko ker ain???nak anonymous pl ...aleh nk merajuk konon..majuk r ...maslahnya kami ni tanya kat compny tu da ikut chpter mana2...aku juz main tnya apa yg aku nk tnya...tak da refer2 buku cam ko buat tu..tak da feel la bila tnya cz tersekat kot...

ainxplod said...

jap2... bile mse aku aku anonymous tue...
silap org r..
aku kan biase gne ainxplod...
takde makna nye aku nak ber'saya" ngan ko...
haaa fain, sape admirer ko nie??

Anonymous said...

ok...oh,tanya jer ikut any chapter yerpz? tq for the tips...betul juga,tanya ikut chapter,aper2 la kan...baik tanya jer aper yg kita nak...hmm...tq tq...

WAN HAFFIZ said...

hahhhaaa...padan muke ko ain...

.: F@!n :. said...

ain : owh bukan ko ker??hehehehe...dah malu aku...ala tips jer ko tnya jer apa g ko nk tnya...tak payah la skema2 punya soalan...admire?? kepala hOOOOO....aku tak cam ko ramai peminat...



anony : ur welcome...ni r tak best ni main anony...gtau jer la sapa d sana??? nk berteka tekki pl...adesssss....


abg where : :-)

ainxplod said...

faain:byk lah ko nyer kepala hOOOOO!!!
hhahha... sape tu faain??
ko ngaku je ar..
takpe... kitaorg nak g interview gak... nnt ko tgk ar gmbr2 kat blog dila ek..

tak yah jeles..

apiz: asl pdn muke aku lak??
faain ar....
dh silap org..

.: F@!n :. said...

ain : sengal...

Anonymous said...

hahas...best la jadi anonymous...

.: F@!n :. said...

best la sgt...

Anonymous said...

jadi anonymous best...jadi tuan punya blog x best...dah faham dah... =(
sorry...