Pages

Saturday, July 11, 2009

::.GenQ and FriEnDsHiP CaMp.::

Allhamdullilah...
Dengan izin Allah dapat juga hambaNYA ini bernafas dah masih lg berpeluang menghambakan dri yg lemah ini kepada penciptaNYA...semalm dan hari ni hari yg ckup memenat kan ..fuhhh...semalm 10 julai 2009 merupakan kelas GenQ pertama di adakan ..sambutan boleh di kata kan memberangsangkan coz ni program pertama..seramai 30 org yg hadir mengisi ruang bilik sri ruby yg boleh menempatkan 50 org dlm satu2 masa..pada malm itu ustaz Luthfi sbg tenaga pengajar hanya membri pengenalan n cara membaca surah s Al-Fatiha dgn hukum tajwid yg btul..
time tu bru ku rsa resah, coz takut2 solat ku selama ni xditrima oleh Allah.... Al-Fatiha mrupakn salah 1 syarat sah solat...sepnjng ustaz btul kan bacaan Al- fatiha, mmg agak ketara la kesalahan2 yg selalu kita buat..time tu sume yg hadir terkumat kamit mulut tuk cuba dgn gaya yg btul bg membtulkan bacaan mereka.. Insyallah akn ku cuba baiki bacaan Al-fatiha ku ini..tak nk 1 hari nant d akhirat kelak, sume solat kita menjd seperti kain buruk yg akan di lempar kan ke atas muka kita sendr...sama2 kita cuba baiki bacaan yerk... sori tak da gambr la..lupa pl nk amik tuk kelas GenQ ni...




hurmmm..ke esokkn pagi harinya, aku da friendship camp IU..atau dulunya d kenali sbg ice breaking...mmg nk p la cz ni ice breaking pertama ku untuk kelab2 d MMU..knp tak percaya?? tahun lepas tak dapt p cz ada hal, kalu tak silap ada camp YTM kot..kat sini byk gak d pelajari..n plg sy rasa kengn manis adalah salah satu slot dalam treasure hunt ..kat stage kak zinie ...cara bgaimana nk kongsi gula2 yg 1 tu untuk 6 ikhwah2 yg lain..macam mana kami buat???? ha tu tanya kak zinie..unbelieveable..hahaha...ada gak section main tepung..bak kata apiz, bazir jer tu coz leh buat cucur..hihihi..tp ada reason knp wat cam tu...nak tau reason dia??? kat sini gak kami da wat ksilap cz tak jg btul2 barang amanah (balloon) sehinggakn hnya 2 jer yg tnggl...






ha ni la kumpln ku yg best r ...walpn pecah 3 ballon n d rmpas 2 balllon tp still lg dapat tempt ke 2 among 5 group...




motifnya main tepung camni cz supaya kita tak segan berhadapan dgn org d sekeliling jika ingin menyampaikan kebenaran..cthnya Nabi Muhammad snggup menebalkan muka nya semata2 untuk menyebarkan islam yg dpat kita kecapi hingga ke hari ni

belakang : uddin, fain, apis, nazrin
depan: fakrul, AK, atif,hezri





ha ni lg 1 group muslimin, walaupun dapat pemain import dr selangor iaitu abg din tp tetap tak dapat klah kan group kami...jgn marah..hehehe..sronok dapat jumpa abg din semula...perangai gila2 tak pernah berubah... hehehe..


p/s : haiya...duit YTM ni bila nk masuk...dah hampir nazak ni...






7 comments:

| eXo | said...

Kencang ah!

.: F@!n :. said...

apa yg kencang ZU ???? hahahaha...

..: nurafaz :.. said...

thx korg..

part tepung tu ak suka..
lebih2 lg part korg berlakon..
haha~~

cume korg xdpt situasi 3 je..
klu korg dpt situasi 3, sure lgie best...

huhu~~

once again thx..

p/s : apakah situasi 3?? biarlah rahsia..^_^..nk tau tnye aida.. tak pun ikin..

.: F@!n :. said...

berlakon?? hehehe kami mmg pro bab tu...hahahaha....no thnkz2 la...kami tak buat pape pun...

all da best 4 u all...

zinnirah_aljannah said...

akak xkan lupa reaksi tuan punya blog ni utk part makan gula2 tu. next time bole test lagi. so, bole la selalu kongsi gula2 sesama ahli rumah tu yep. :D

.: F@!n :. said...

hahaha....akak pun tgk muka cam tak percaya jer kami buat..muka pun ala2 loya...mmg tak boleh blah r time tu..d sebb kn sy ni FAIN( Fantastic Awesome Is Normal ) sy buat gak..hihihi...jgn gtau sesapa dah aksi tu..hahaha..sj timbul kan kontroversi.. T_T

ainxplod said...

gmbr yg 1st skali
mane satu ko???
hahah..
aku tak cm ar...
tp yg aku tahu apis kat tgh2 tu kan??