Pages

Saturday, June 13, 2009

::.SeLaMaT DaTaNg CyBeRjAyA.::

Assalamualaikum...

hari ni 1st day aku datang cyberjaya..MMU cyber ...suasana yg cukup berlainan...cabaran makin kuat..mampu kah aku mengharungi cabaran2 d sini??? insyallah Allah tak akn mguji hambaNYA d luar kemampuan hambaNYA..sesungguhnya Allah itula sebaik2 perancang...munkin DIA lebih mgetahui yg mana baik untuk ku...aku redha jer ngn sume ni...bila lagi nak merasa khidupn d kampus sebenar ??? cabaran n dugaan akan dtg ... ujian kali ni btul2 mguji ketabahan keimanan n kemampuan ku myesuaikan diri d tempt yg jauh dr khidupan ku yg sebenar...semoga dalam menjalani kehidupan yg baru ni, ia dapat mematang kan ku n lebih mgenali diri ku n mgajar erti kehidupan yg sebenar



p/s: jgn la kamu mgatakan kamu beriman sekiranya kamu tidak di uji oleh NYA




8 comments:

hamdan al-kandahlawi said...

salam fai'n..jadiklah seperti ikan di laut yang tak masin awalu airnya masin,dn jgn jd ikan masin yang diasinkan walau asalnya tak masin pun..

takpa2..di mana saja benih2 baik ini ditaburkan,InsyaAllah akan hiduplah rimbunan pohon yang mengangungkan kebesaran Allah..

zinnirah-aljannah (",) said...

Semoga dipermudahkan segala urusan di kampus Cyberjaya. Tak kisahlah di mana sahaja kita berada, asalkan kita tidak lupa padaNYA.

selamat menjadi pelajar Degree. semoga success selalu. :)

p/s: jangan lupa dtg melaka bila free~ :D

.: F@!n :. said...

abg hamdan & kak zini : mmg cabaran kat sini nampak cam tough..sunyi jer ..kdg bila balik kelas trus balik bilik ...tp surrounding belaja dia jauh berbeza la dr melaka...trima kasih atas sgala tunjuk ajar kalian sume...inyallah kalian juga akan mendapat "saham" atas segala tunjuk ajar selama ini terhadap sy d akhirat kelak...

cahaya said...

Selamat berjuang dik,di cj...
Moga terus diberi kekuatan untuk terus istiqamah..
You are NOT aloNe..
bcoz Allah always with you and see you..
Take care..
dan All the best..
;)

..: nurafaz :.. said...

fain..

org cyber pe kabo?
jgn sedih2 lg.
ade hkmhmah ko ke sane
p'juangan msih perlu diteruskan teman!
take ur time utk suaikan diri.
jgn paksa..
buka hati, buka mnda, insyaAllah, nti ko akn nmpak jlnnya..jgn resah2 ya..

slamt menjalani kihidupan baru..
kita buka buku baru faain!!

.: F@!n :. said...

kak kam : thanks sy tau mest da hikmahnya duk kat sini,sy trima jer ...kalu da rezeki myb saya balik melaka balik..hehehe...


mira : mana da sedih ...jgn risau i wiil come back to malacca...not now but 1 day ...tggu jer la ek...time tu buat r knduri...hahaha...aku tak buka buku baru kot,still guna buku lama, coz yg lama akan ku jd kan rujukan tuk masa yg mendatng ni...

| eXo | said...

haha~
ilek ar fain...
sem dpn ak ngan cfi join ko...

.: F@!n :. said...

ala exo nant ada rezeki ada r aku kat melaka tu ko jgn terperanjar dah...hehehhe