Pages

Monday, June 22, 2009

::ALhAmDuLiLlAh.::

Assalamuailakum...
perhatian, mulai dr 23hb blog ni n ym akan kurang Online..cz aku dah d tranfer kan ker malacca...so kat rumah sewa yg ku duduk ni tak da internet g..akhirnya doa ku d makbul kan juga untuk stay d malacca...jodoh kuat kat sana kut..hehehe...selamat tggal sume yg ada d cyber terutama roomate ku Amar..hehe kna tggal sorg2 la ko...thanks to abg lokman,ain,dila,Mat top, penan, farid, nuar,Quyyum, fadzla, dila , su n sume yg ada sngkut paut ngn aku kat cyber ni la..thanks sume..n kalu da rezeki kita jumpa lg..k 2 sahabat baik aku ni nak amik ku ni...apiz n aleep..k bubye sume wahai sehabat ku d cyber ... :-)

Saturday, June 20, 2009

::.SeMiNgGu Di CyBeRjAyA.::

Assalamualaikum.....
akhirnya terupdated gak blog ku ini...walaupun tak busy,tp d sebabkan tak da mood nk meletakan jari jemari ni ke keyboard sambil berfikir mmbuat kan lama tak update...huhuh ari ni genap r seminggu aku berada d bumi cyber yg serba cnggih ni ( canggih ker ? )..atcually leh d katakan bandar panas r, ye r keliling bgunan besar2..1st day masuk mmg sunyi, munkin sebb dorg tak datg g kot...time tu internt laju gila...download movie kalu kat melaka amik masa 2-3 hari kat sini 15 minit jer ...mmg laju...masa 1 day kelas, aku ngn semgt bgun pg2, kali ni aku msuk kelas awal 30 minit ( bapak semgat )..kat melaka dulu kelas kul 8 kul 8.05 minit aku sampai..skng hidup kna berubah...bukan msa nk cuba2...dulu msa alpha byk aku dah cuba cra belajar..sem pertama aku cuba, b4 masuk kelas baca note dapat result alhmdllah la...sem 2 stdy last minit, lagi semmgu nak exam bru r terhegeh2 nak stdy, dapt result hampir2 terglincir n sem 3 pl stdy mula2 start sem ( semangat )then pertghan sem rehat + malas p kelas ( jgn try wahai kawan2 ku )then nk exam stdy balik, dapt result pun ala kadar...skng ni bila dah masuk dgree ni, tak leh nak cuba2 lg dah...juz amik apa yg d praktik time alpha tu sbgai petunjuk...bak kata abg khir alpha ni la tahun tuk kita knal U cam ner...time ni r tahun kita nk cuba cara stdy yg mna terbaik tuk kita cz msa degree nanti tak leh cuba2 dah...k2 sambung balik kat cyber ni.. ingt kan kat sini stdnt akan penuh bila kelas pertama bermula, tp still sama gak..kosong jer ...rupa2naya tnya senior kat sini mmg cam ni..tak cam melaka kul 9 pun dah full...( rindu melaka )..

tp yg membezakan melaka n cyber ni, dia punya facility..cyber mmg jauh meninggal kan melaka...sory melaka..tp apa guna kalu facility yg canggih dan banyk tp tak da sapa nk guna kan...lecture hall dia pun besar n kerusi, perggh cam kerusi bus...bila lecture dah start bercakap, agak laju r ...cam dorg kata b4 kelas start " i assume all student have basic regarding this subject "..kita kat sini tercungap2 try recall balik apa yg dia ajar..terpaksala stdy balik bila hbis kelas...DERGEE TAK SAMA CAM ALPHA..ada gak yg lecture cakap tak paham..lohgat tamil dia still ada bila cakap BI..cam sama jer dia cakp BI n tamil...btul tak wahai kawan2 sekelas ku??? atcually agak bosan r duk sini cz tak da mmbr yg leh bual2..kalu kat melaka tu ada gak apiz n din ..leh r update cita2 terbaru..hihihi...kat sini dalam bilik aku duk tgk muka amar n amar duk tgk muka aku...naik bosan...kalu bosan jer sikit mula la sound yg tak d undang kedengaran ( bunyi perut )..pergi turun bawah makn jer...byng kan kat sini ada 4 hostel, n setiap hostel at least ada 3 restoran..ni r slah 1 punca duit habis...blum masuk kat kampus lagi..tp berat tak tambh pun..hhehe..kurus gak..maintain beb..dalm semggu ni gak aku nk wish thanks to ain and dila cz byk tlg..owh ain ko ngndu kat mira aku buli ko ek??mana ada aku buli ko...ko tu ha dah lupa kat melaka..asyik puji cyber jer...thnks gak pada senior2 kat sini cam abg saiful,abg aizzudin abg lokman cz bantu dalam 1st week blajar d cyber....









ni r keadaan hostel bila hari ke-2 aku duk sini...sunyi kan???








tgk nampak tenang jer kan duk sini..tak bising..tp syg padang yg ada tak d guna kan sepenuhnya...kalu kat melaka di mana ada rumput jer kat situ org main bola....hehe











ni pl hari ke-4 tgk still lg kosong kan??camner la aku tak bosan..hehe...kalu mmber2 kat melaka duk sini kan best..pa kan daya tak da rezeki








ha dia yg aku nak bangga kan..tgk tmpt lecture kami...cam tgk wayng kot...tgk kerusi r ...hehehe...mmg selesa... stdy pun masuk..




alangkah bgus nya kalu sume stdnt d melaka trnfer sini..tak pun tukar faculty yg melaka dtg sini yg cyber p melaka..hehehe...cz melaka terlalu ramai tp tmpt dia kecik jer ..berbnding kat cyber...tak pun MMU ni jd kan 1 kampus jer..cadangan jer...



P/S : atcually ku dah mula jatuh cinta dgn cyber..hehehe...coz of surrounding stdy..tp melaka ttp best...ermmm kemunkinan besar aku akan ke melaka balik...insyAllAH..




Saturday, June 13, 2009

::.SeLaMaT DaTaNg CyBeRjAyA.::

Assalamualaikum...

hari ni 1st day aku datang cyberjaya..MMU cyber ...suasana yg cukup berlainan...cabaran makin kuat..mampu kah aku mengharungi cabaran2 d sini??? insyallah Allah tak akn mguji hambaNYA d luar kemampuan hambaNYA..sesungguhnya Allah itula sebaik2 perancang...munkin DIA lebih mgetahui yg mana baik untuk ku...aku redha jer ngn sume ni...bila lagi nak merasa khidupn d kampus sebenar ??? cabaran n dugaan akan dtg ... ujian kali ni btul2 mguji ketabahan keimanan n kemampuan ku myesuaikan diri d tempt yg jauh dr khidupan ku yg sebenar...semoga dalam menjalani kehidupan yg baru ni, ia dapat mematang kan ku n lebih mgenali diri ku n mgajar erti kehidupan yg sebenar



p/s: jgn la kamu mgatakan kamu beriman sekiranya kamu tidak di uji oleh NYA