Pages

Wednesday, May 27, 2009

::.TeMaN Yg MeNgKaGuMkAn ( 1st year) .::

Assalamualaikum...
Dengan nama Allah yg Maha Pemurah Lagi Maha Penyanyang...
Tuhan yg mencipta langit dan bumi, Tuhan yg merintah sekalian Alam...
terdetik hati ni nak tulis ttg pgenalan ngn teman2 yg hebat sepanjang setahun aku berada d MMU ni bg sesi pergulungn 08/09...




ha ni dia membr plg rapat ngn aku...dr 1 sem smpai t skang.. nama dia wan hafiz..partner kamcing aku ...aku mula kenal dia masa orientation hostel...1st time beb dapat kawan ngn org kelantan...mmg lucu r kawan ngn ko piz...byk gila kita dah wat setahun ni kan piz?? fuh dr dalam kelas n luar kelas sume kita dah try...try n error katakan ...bila lagi nk try something new btul tak???hehehe...kalu bab terskip kelas tu jgn cita r piz kan ???? yg best nya pasal apiz ni, apa yg dia rasa sume aku dapat rasa sekali n apa yg aku rasa dia pun dapat agak...terutama skali kalu bab makan ...hahaha....perut kami ni mmg nk di katakn kembar r ...kalu perut aku mgaum perut dia pl mnyahut...hahaha...cam tu la sebaliknya...mata kami pl saling related...kalu aku tido dalam kelas dia pun join,camtu r gak aku ni...haha...mmg lucu jer sepnjng setahun knal ngn ko piz...atcually byk gak kita plan kan piz?? melancong jgn cakap r piz kan ...ni baru 1st year kami tp macam2 negeri dah kami p...hahaha...hbis duit scholar d buatnya...skng wat apa??? nga nga....hehehe...sekepala ngn aku gak , simple n malas nk pikir bnda yg mmening kan ...sebab tu kami suka berurusan 2 org ja...komited org nya...suka wat kerja diam2 ja...bgus2...tu r yg pemimpin yg kami cr selama ni..hahaha...apiz jgn marah piz...( apiz jer tau maksud tu )...


p/s : anywhere piz, gud luck 4 your future..1 pengenalan yg cukup best berkenalan ngn ko..hope aku da g sem depan..kalu tak tak da partner tdo kelas sama2, salah kn cg start awal sesama..hehehe... yg pnting piz kita kna baca b4 masuk kelas...










Aizuddin....tagged ko aku tak wat kot,tp aku gnti ngn ni...aku trima award ko tu...tp konsep berbeza...ni konsep management punya..hahaha....din member yg tak ku sngka akan trus berjumpa smpai ker sni...dr interview ytm kat terenggnu g kami dah rapat...ingt persahabatn kami ni berakhir kat situ jer...tp tuhan pertemukn kita g...seorg yg gila kadng2 n tempt aku luah kan perasaan aku...hehehe...bgus din ni cz pndgr yg baik...din ni gak satu2 nyer teman yg suka tgk cita seram ngn aku...bayng kan time nk exam pun kami bantai gak tgk cita seram...mmg kami ni ketagih r ... seorg yg tak knl erti penat...byk gila program yg ko masuk sem ni...syabas2....selesa sembng ngn din ni cz tak serius..aku plg tak suka org terlalu serius n berproktokol...nk berdisplin leh tp kna pada temptnya..cam din ni relaks ja...seorg g penting kan bersahabtn n d senangi oleh ramai org...sampai gosip pun ada...hahaha...saja nk timbul kontroversi din...jgm marah...kdg2 aku n din suka gosip2 gak..heheh tp cepat taubt..hahahah...


p/s: jgn terlalu pack kan jadual ko ngn aktiviti club takut ko penat t din...lg 1 din kalu aku ada kat sini g sem depan insyallh aku tlg ko menjayakan ,misi ko tu...doa2 r aku dapat kat sini k :-)









roomate aku tuk 2 sem berturut2...hasifi atau sifi baik punya ( trend mark zizan raja lawak ) jgn marah ek sifi..mamat ni punya r pemalu depan org...tp kalu depan aku ....mulut dia boleh tahan r ...yg selalu kna bahan ngn dia ni exo...thanks sifi cz jd roomate aku tuk 2 sem..thnks cz byk bnja aku mcd...hehehe tak leh boikot cz c sifi ni yg belanja ..hahaha...pyokong kuat ngeri 9 n arsenal...selalu bertgakr ngn aku kat bilik pasal bola...sakit hati aku d buatnya...mulut dia...pergghh....tp kalu depan org diam jer...pemalu bak kata cam lelaki MMU terakhir r .....selain din, sifi ni r selalu aku borak pasal persenal...ye r nama pun roomate kan??? aku telah pun menjelajah ke kg dia ni ...bertemu ngn famili dia yg peramah...peramah org ngri 9 nooo....sapa kan sini ngri 9 angkat kaki???hehhe... tak pa sifi next sem aku bawa ko p penang k...sapa nk ikut???? sila isi borng A n antar ke section c n amik pl borng B kat situ n tggu semggu semntra pemintaan anda d proses...hehe gurau jer...sapa nk p penang g tau r ...kan ku bawa kamu sume menerokai dunia pulau yg telah d renovate oleh manusia...



p/s sifi jgn terlalu ikut perasaan malas ko tu...stdy wei...jgn duk surf internet jer ...t sapa yg rugi ...ko juga...lg 1 jgn malu sgt, t ssh ko nk adapt ngn new surrounding...n lastly time kasih r jd roomate aku ...moga sem depan kita roomate skli..















ni dia abg din yg hot...selama setahun dia mnjadi exco biro aku...seorg yg simple n baik hati...rasa bertuah sgt cz dapat jumpa ngn abg din ni...mula2 ingt abg din ni international stdnt, rupanya tak ...byk gak abg din ajar sy ttg hidup d U n serba sedikit ilmu agama..dalam biro akedemik ni r sy belajar sikit erti tggjwab setelah byk d berikan tugasn2 yg agak mencabar...lawatan ke KL, cinta tiga segi, jamuan hari raya, jamuan hari jd , malam penghayatan bumi palestine (MPBP) , baru2 ni handle jamuan akhr tahun...semua program ni byk mematng kan sy cam na nak adapt ngn surrounding di U..thnks...tp syg r pas ni abg din nak smbng belajar kat johor katanya...hope dapat jumpa lg r ek ...jgn lupa pl kami kat sini


p/s : moga berjaya dengn tempt n environment yg baru nant... n nant kalu da masa t kita wat r gathering g ...bukan tepi pntai dah,kita wat kat pulau ker kat rumah abg ker ..hehe..











eh sapa ni ek????cam kenal...hehehe..guaru jer abg hamdan... org perak ni...rasa rugi r cz dapat berkenalan ngn org cam abg ni 1 year jer ...best sembg ngn abg ni cz setiap yg d sembg tak da yg kosong..mest ada jer isi..abg hamdan ni kuat gak bahan org...tp yg best nya, setiap kali p makan ngn abg hamdan mest dia bw kitorg ker tmpt baru... lg pun abg hamdan ni amik accting 1 major yg munkin akan ku ambil d degreee nant...tp tgk cara dia psyico pasal acctng ni n d tambah ngn bantuan psyco abg hazwan , takut gak nak amik acctng ni..agak berat course ni...hehehe...yg penting tak da benda yg senang d dunia nni kalu nak capai kejayaan....tp syg, ni r tahun last abg hamdan n hope bila dah kerja jgn pl lupa org kat MMU ni..time kasih gak cz byk beri pringtn,pertolgn n tunjuk ajar sepjng Alpha ni ..


p/s: abg hamdan ni suka gak cakap dah nak kawin, dah nak kawin..t bila nak kawin jgn lupa pl ajak...











ni pl lg 1 senior yg rapat ngn sy...abg aizam..7 tahun berada d MMU ...bukan sebab Xtent tp sebab mgambil 2 course yg berbeza...1 percapaian yg hebat tu...abg aizam ni pun kuat bercerita ni...maklum la byk pgalamn...dia da kata korg bertuah cz kami batch last junior dia..hehehe..atcually abg aizam ni org sekampung sy belah abah sy ...kat area setiawan r gak.. nak d katakn org perak mmg the best la..hehehe...perkara yg d nasihat oleh sy n kawan2 drpada abg aizam ni ialah , jgn r kita berkapel kt U ni..sapa yg ada niat nk berkapel tu pkir2 kan la balik k ...



p/s juga tahun akhr n nak grade dah sama ngn abg hamdan...suka gak cakp pasal kawin..hehe...katanya sume batch dia 1 1 dah nk kawin...tggu dia jer ...jgn risau abg aizam , jodoh tu tak lari..hehehe











eh mamat mana ni???ensem siot..gambar sumo tu ek ...hehehe..gurau jer...alep org pggl...seorg yg penuh dgn rahsia...btul tak alep??? tp hati dia baik...selalu dia kna ngn pggln abg angkt la, akak angkat r oleh kami terutama apiz...kami gurau2 jer r alep...jgn emo2 k..dia dah bawa kami jaln 2 p KL dah ...hehehehe jgn jeles...selalu gak c alep ni kata bila nk p penang...sory r alep cz tak bawa ang p penang..bukan apa skang ni tgh kering ckit, g pun jauh penang tu..tak pa t aku bw sume kawan2 ku p penang ...





p/s : thnks cz masa aku deman ari tu bg aku ubt + 100plus...nant ko demam gtau pl kat aku ...t aku pl beli kat ko :p











fuhhh tgk renugn tajam dia ni ...sapa yg tergoda cepat gtau ...hahaha...sapa tak kenal zul??dia tak suka org pggl dia zul taqif nak gak pggl exo..pelik...apala d sebalik nama Exo tu tah...sapa leh bg tafsiran?? nama ni kerap kali d sebut2 snjak akhir ni...famous kot..haha...zul??? fuh pantang myerah kalah ...tak kira dr segi pa, tp yg lg byk pun dr segi mlawan ego r ...kompem dia mng...kalu korg cakap jawapn dia A n dia pl kata jwpn dia B, so jawapn B la btul !! walpn logic nya B tu salah...kalu tak caya try r berdebat ngn c zul ni...tetap ngn pndirian dia, wlapun salah...bgus tu zul...hahahah...




p/s : aku tak tau nk psan apa, tkut ko debat pl ngn aku...pape pun gud luck 4 your final result k...








kak erma errkkk....hehe..mula kenal dia kak erma ni masa MPBP...komiti sy ...sabar orgnya...byk beri petunjuk masa dalam keadan critical..pndapat seorg wanita katakn ...sorg yg mudah emo r ...hehehe...n seng d bw bersembg..hebt nya kak erma ni dia pndai main bowling...udin la kata...sy cuma tulis jer ..heheh...thnks bebyk kak erma cz nyk tlg sy terutama during MPBP...wlupn sibuk still lg leh tolg..



p/s : hah kak erma bila nk blnja sy main bowlng ni ...buat nya sy p cyber melepas sy..n 1 nak pesan, bersabar la ngn setiap dugaan yg telah d tetap kan oleh maha kuasa..DIA telah berfirman..."...jgn la kamu berkata kamu beriman sedangkan kamu tidak di uji..." jd setiap ujian yg d berikn oleh Allah adalah untuk memantapkan iman kita..










salam kak su...heheh ni dia kak su exco biro aku sesi 08/09....mgempalai biro akedemik sama ngn abg din...kak su ni lmah lmbut n baik org nya...thnks r cz byk sabar ngn pergai kami ni ...n thnks cz byk melatih n mgajar sy untuk berbaiki kelemahan dri ni...jasa mu tak terbalas ngn fulus2 yg ada d muka bumi ni ...


p/s :ha tahun depan pgang biro akdemik lagi tak??bg r ckup 3 tahun ...lbh afdal..hehehe...











sapa ni??kiroro mirae???hehe ni r mira... S/U kita....rajin org nyer...dia kuat memerhati org ...btul tak??? kdg2 muka ko ni penuh ngn tanda soal..maca ni rupanya "..?..'' jgn marah ek...hehe...org kg aku lg ni ...org perak katakan ...hehehe byk btul org perak kat sini...perak the best... ;-) kim salam kat abg ko ek...hahaha...sekepala ngn aku gak ni...wlpun aku lbh tggi dr dia...hehehe....komited buat kerja mira ni tp seorg yg suka pendam, sekali dah meletus dia kata akan tranform jd nurafaz...apa tu nurafaz????g tau ckit mira...



p/s: tagged yg ko bg kat aku tu telah aku sedut guna vacum, bila d kuar kan ni r jd nya...so ni d kira tagged ko la ek...huhuhu...lg 1 mira sory curi gmbr ko kat fs...hahaha












ain....org yg byk aku terhutng budi dalam pelajaran...tak loket ilmu,even dia tgh tdo pun aku kaco tanya soalan...wlpn kna marah tp thnks cz jawab gak...heheh...sora pun blur2 masa jwb cam org khayal jer ...hehehe...ko nk p cyber dah kan?? hehehe apala reason dia ek??org nk stay sini dia pl nk p cyber...seng2 gtau aku reason dia ek ain ...seblum ko p cyber aku nk minta maaf r cz kat kelas byk gak r aku perli ko...wlpun segaja...hahaha....


p/s : pasal belanja tu nant aku pkir balik k ...tp kalu ko dah ada kt cyber bukan rezeki ko la ek...jgn marah... :-)








ha ni dia dua datin MMU ...kiri aida n kanan wani...knp kami pggl diorg ni datin???kna tnya tuan punya badan r ...aida ngn wani ni mmg kwn baik so tak heran r kalu selalu berkepit jer...skali dapat smbg ngn diorg ni,pot pet pot pet....mak datin katakn ...c wani knal lama dah..dr interview ytm lg...dia ni mmg petah bercakap...so no wonder dia nk amik law...yg aida ni kuat gak bercakap...kuat bergosip lg tu...btul tak??bergosip pl ngn aku..hahahahahaha...tu r best aida kan ...



p/s : wahai korg 2 org jgn r kata aku kdekut...aku bukan kdekut tp berjimat n wat apa nk mmbazir pada bnda tak faedah...btul tak wani?? tu akta berapa ek???heheheh....lagi pun fain ada benda nk beli, so kna kumpul duit...hehehehe....







ni r serba sedikit teman2 yg ku knal sepnajgn berada setahun d MMU ni...cepat btul dah setahun...ingt lg mula2 dtg kt MMU ni, org sume datang ngn parent masing2 aku jer datang sorg2....sedih...tp dah setahun berlalu cepat jer...tambahkan pl dgn aktiviti n d sekelilingi dgn teman2 hebat,masa berjalan pantas btul...mmg aku rasa bertuah cz dapat berkenaln ngn korg semua...baru setahun dah rapat...jd pentinya memilih teman

"..Rasulullah s.a.w pernah berpesan terhadap keperluan mencari teman yang baik umpama berkawan dengan penjual minyak wangi. Jika kita tidak dapat membeli minyak wanginya, pasti akan dapat mencium bau wangian jualannya. Tetapi, jika berkawan dengan si tukang besi, pasti akan terkena percikan kepanasan api yang digunakan ketika bertukang besi.."

jika aku d tukar kan ke cyber nant hope d ketemukan dgn teman2 hebat seperti ini...moga persahabatn kita ni kekal bagaikn sebuah keluarga..



p/s : sori kalu da nama2 tak mention cz tak da gambr sebnrnya...thanks to abg hazwan, kak wani, hazri , abg najmudin, abg aswad ,tanzim2 usrah n sume kawan2 ku , farid , mat top, ijad ,penan n byk g r yg byk menolong n sudi mnyinari setiap hari2 ku...wah2...ayat...k terima kasih semua...moga kita jumpa d sem depan....doa kan aku dapat melaka....




Friday, May 1, 2009

::.SeLaMaT HaRi JaDi UdDiN.::

Assalamualaikum....
ha hari ni birthday salah satu kawan baik aku kat mmu...nama dia,uddinnnnnnnnnnnnn!!!!!!
( bukan nama sebenar ) hehehe...


nama nyer Aizuddin Kamaludin...asal kelantan...duk kat termeloh pahang...masih solo myolo...hehehe..( promote ) dah besar jugak ko ek din...wah2... sori r din tak dapat bg pape,ko tau kan agak busy nk final ni...tak pa t hbis final MIRA ajak main bowling...time tu mira belanja...dia mewakili kami sume...ok kan mira???? :)

k din selamat hari lahir yg ke 19...cam pelik kan??? dah tua kita ni kan ...moga ko sukses ngn apa yg ko ceburi..ingt apa yg berlaku tu tak kan berulang..yg lepas hnya tggal sejarah dan kita patut belajar dr sejarah itu untuk mmbntu kita pada masa akan datng...yg masa akan datang ni,kita guna kn sebaiknya...Alhamdulilah tuhan masih kurniakan badan dan otak yg sihat selama 19 tahun ni... akhir kata, moga ko maju dan berjaya dalam hidup, n moga Allah merestui setiap perkara baik yg ko ceburi...

SELAMAT HARI TUA DIN !!!!!!!!!!!!!!!!







udin yg sempoi..hahaha









da gaya cam tokoh koprat tak kami???hahaha







p/s : sementara masih muda dan bertenaga ni mari lah kita menambah ilmu d dada dan beramal sebaik yg munkin..dan jgn la bila berusia kelak baru nk berubah....