Pages

Sunday, April 5, 2009

::.CaMpInG Di HuTaN LiPur GuA BatU MalOi.::

Assalamualaikum...
fuuuhh minggu yg memenat kan....Exam...business..n camping...s
elamat la da gak camping tu...menyelamat n mgubat segala ketensionan...mmg btul2 berbaloi aku p camping tu..camping tu kat Hutan Lipur Gua Batu Maloi nogori 9...byk bnda yg aku blajar...indah n uniknyer the creation of god... ni cek nk mai habaq..

kat sini gak 1st time dapat wat fyling fox..maklumla tak p PLKN...heheh...then kami d bawa pak cik nazri p jungle trekking., kat ctu macam2 aku blajar...btul2 kaya khazanah Allah ni..so da r sikit ilmu2 hutan ni...wahwah...kat camping ni pun da gak kami wat persembhn slps d bahagi kan group...cam besa abg din pling menonjol...hahaha tak kering gusi d buatnya ngn boria abg din tu..kalu korg tgk sure cam nk pecah perut..tp apa kan daya group abg din dapat tempt pertama tp belakng skali...jgn marah ek...t wat boria g abg din kat IU dinner...kali ni mest menang..
hari last pl hari plg best...bukan d sebbkn nk blik tp dapat bt cave trekking...mmg best giler...aku expect gua cam kita selalu tgk kat tv tp gua tu punya kecik...rendah...byg kan lorg dia sebesa meja exam...mmg best...kna myelam r kat trowong ker terowng lain...mmg best n challenger r...sebelum 2 kami d beri biskut tuk d jaga sepnjgn cave trekking tu...Allhamllh...walpn kna tempuh air terjun...air yg deras...myelam...aku n my partner wan apiz berjaya selamtkn biskut tu dr basah or pecah...wlpn da peserta yg biskut dia dah jd nestum..gud partner job apiz...tp kselurahn camping tu group mong menng...tp itu tak penting yg penting objektif prorgm tu tercapai..kami dapat mgalami cara khidupn n semgt perjuang gaza d sana..hope semua yg hadir dalam camping tu dapat membina generasi ukhwah GAZA!!!!!!

Ni da sikit gambar..tp gambr cave trekking tak da cz tak bawa hp :-




ni buah rambai hutan..mmg masam..tp kalu sesat hutan buah ni leh makn r


mashroom ni kita leh wat soup..soupmashroom..cam tah leh caya kan?? so jgn cya..heheh..cendawan ni beracun..nampak mmg cantik..tp tak leh makn ..so be careful k..





belakng uncle ni r pokok banny..mmg besar gila...pokok ni kalu kita di timpa bhaya cth kna kejar harimau or gajah mnyorok r kat pokok tu...bintng buas tu tak kn p kat sini..




ni pernempatan org asli pertama kn situ..pandai diorg buat rumah..mmg kreatif






ni la batu maloi...nama tempt ni diberi...mmg besr batu ni...da mitos tersendri...kalu nk tau kna p sendiri k.. :-)






ha ni r pelakon yg terhangt tu...handsome..pandai..serius macam mana pun mest nak tergelak tgk muka dia...hehe..mmg best kalu en hafizudin wat persembahn...lawak gila...







khusyuk n penuh minat...ni r antara saat di beri briefing oleh uncle nazri







ni r wajah perjuang GENERASA GAZA!!!







semasa berehat d sungai sebelum meneruskan perjuangn






muka kepuasan setelah berjaya mgharungi cabaran dgn membawa panji kemenangn



ni ada beberapa lg gambar anda boleh melihatnya dgn click di link ni :-


http://pembinamelaka.com/v1/galeri-foto/perkhemahan-belia-melaka-2009/



8 comments:

hamdan al-kandahlawi said...

salam..eh fain..

bukan pokok banny..

itu pokok hutan la..tp pokok2 besar cmtu ada "banir"..banir ni adalah akar besar yang jadik mcm roket belah pangkalnya..

biasa pokok2 besar dlm hutan tropika di malaysia mmg ada banir yg besar2..

jd mcm yg diceritakan..banir ni banyak manfaatnya..

apa2 pun..fain kalah war games..hahahaha :D

..: nurafaz :.. said...

tahniah...

filing jgn lupe.. ^_^

mohamad said...

salam..

cik adik fain yg ayu..(ayu la sgt..)wiwiwiwi..

fain..di sini sy nk menasuhati anda supaya jgn mengubah fakta..pokok besar tu akar die namenye akar banir..mane plak dtgnye akar banny..tu dh cm bunny dh tu..hehehe..

.: F@!n :. said...

abg hamdan:owh dah tukar ka???hehehe...yg tau dia pggil pokok banny ja..hhehehe..alamak kalah game tu ka???tp sapa yg bunuh abg???hehehe..sy gak..dapat bunuh kapten dia...

Khaibar khaibar ya yahud
Tunggu saatnya hai yahudi
jaisyu Muhammad saufa ya'ud
Tentera Muhammad kan kembal..!!!!


mira: alamak mira filing ka???adessss...kita kira nanti2 r...hehhe



hazri: alamk hazri maenasihati r bukan menasuhati..bukn nak ubah fakta tp juz silap dgr jer...apa yg kita dgr itu yg kita zahir kan..tak g 2??hehee...

HafizuddinPirus said...

hehe tak apa first time kalah.. Bile lagi nak kalah, asyik menang je..lagipun geng hamdan banyak main tipu(cet)(hahahaha)

Ape yang penting.. kerjasama......

.: F@!n :. said...

abg din: hahaha....btul...yg dah shahid leh isi peluru lagi...ape kes???tgk cam abg din lawan face 2 face baru nak angkat tangn jer peluru dah sampai kat badan...awal2 dah shahid..

HafizuddinPirus said...

owhh..

itulah namanya barokah dari Allah SWT.. Bukan senang nak dapat syahid lagi2 yang syahid awal tu(Walaupun syahid, masih ada gaye)..ramai yang abg tengok mati katak lompat kat sungai sebab main tipu..(hahaha lawak betul kumpulan kita)...

.: F@!n :. said...

abg din:haha dia ikut ketua r kot...ketua yg pegng panji bendara kumplan dah syahid tu r moral down tu..