Pages

Monday, March 16, 2009

::.UsAhA dAn HaSiL.::

Assalamualaikum..


Alhamdulillah...terupdate gak blog ku ini...ramai dah mula perli cz byk sawang terutama abg hamdan tu...atcually buzy sbnrya tak da masa..tp alhamdulillah r lpas hbis jer MPBP ringan gak kepala ni...
tak tau r rasa cam ner skng...gembira pun ada sedih pun ada...gembiranya coz tak da lagi rushing sana sini tak da meeting n tak da pressure tp yg sedih nya adakah komiti2 yg terlibat dalam MPBP ni dapat kekal kan keakraban nya???normally slpas hbis jer event terputus cam tu je...so kita ubah lah pespektif tu k...kalu jumpa tegur2 la ek...
ingt lg sy smsa di tawar jawatn ketua marketing rsa berat jer nak trima...tp trima gak..yer r ingt kn event kcik2 jer..tp perrggghhhh....rasa time tu layak ker sy pgang jawatn tu...pas dapat tau skop kerja rsa nak quit jer...tp tetap trus kan gak...ingt lagi kata2 sorg abg ni, dia kata, pada kasarnya abg rasa program ni tak kan berjaya tp kamu sume akan dapat pglaman yg berharga...tp dia silap,kami berjaya dapat kedua2 nya...program dapat pgalamn pun dapat..alhamdulilah..atcually, kalu nk ikut kan at mmg btul kata abg 2,tp kami dah d beri kn tugas so laksanakan dgn baik,bg ku ALLAH tu maha adil...masalah jadi tak jd belakng cita,kami dah usaha dah akhr kita berserah padaNYa..
mmg mencabar sebenar melalui detik2 MPBP ni... byk benda yg saya belajari n benda yg sy tak sangka sy akan tempuh dalam waktu yg agak singkat dalam alam U ni..Alhamdulilah kpdaNYA krena bg ku pluang merasai pgalaman ni...mmg mencabar sebenrnya buat progarm yg baru n dr ctu sy dapat lihat perwatakan sebenar setiap pihak yg terlibt...mmg memerlukan EQ n IQ yg kuat..nway tahniah kpada semua..tp dalam sibuk mmbt event ni ku tertarik ngn 1 pristiwa yg ku alami..n harap sume amik iktibar..ni terjd bila 1 hamba ALLAH bg kami kuih n kuih tu bekas sisa dia..then secara spontan kami pun tolak..munkin dalam at kami tolak kuih tu cz kuih tu dah tggl sikit tak pun di sebabkan sisa hamba Allah tu..lantas hamba Allah tu kata,korang sume tolak kuih ni di sebbkan sisa saya ka??terkelu kami...n dia sambung..."abg saja nk uji jer tp pernah ka adik2 pkir yg selama ni kita beribadat kpda ALLAH kbyakn dr kita mggunakan saki baki masa seharian kita???terutama dalam kesibukan anta sume bt program...kbyakn hanya saki baki masa kita jer kita peruntukan untuk beribadat..." mmg terasa gak kami ...sedih pun ada gak,Allah dah byk melimpahkan rahmatNYA tp kita hanya peruntukan saki baki masa kita tuk beramal dgn NYA...Astrafirullahalazim...
ni da sedikit gambar sewaktu MINGGU PENGHAYATAN BUMI PALESTIN 2009....


::.Pada malam talk.::


::.gud job guys.::


::.preparation b4 grand nite.::



::.mulimat.::

::.muslimin.::

::.dapat cecah target :-) .::



::.apiz,aku,aleep n abg din.::


::.antara komiti ku yg byk membantu,thanks kak nabila n kak erma.::



::.kredit tu udin cz byk tlg kami...



::.with abg hamdan, MC that nite.::



::.muka seronok+puas+letih+blur,btul tak piz??? .::

6 comments:

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

salam...aisehh popular laks gambar akak..hehehehe....nyways congrats!!kite dah berjaya keranaNya^_^

HafizuddinPirus said...

Salam..

MPBP.. sebuah program yang tidak lain tidak bukan memaparkan dan menyedarkan akan keadaan yang sedang berlaku di Tanah suci Palestine.

Sebuah keperitan yang tidak terhitung nilainya, Sebuah kemanusiaan yang telah tergadai maruahnya, sebuah ketakutan yang berlanjutan ketagihannya dan sebuah kezaliman yang tiada perhentiannya.

Tahniah wahai anak bangsa kerana bersama2 berjuang untuk Al-Aqsa yang tercinta!

.: F@!n :. said...

kak erma : wsalm da gambr ni je pun..pape pun thanks cz byk tlg n bg fain nasihat sepnjng program ni..hope tidak berakhir hngga MPBP ja..


abg din :wsalm thnks sunggh dramatis n pnuh ngn perngertian ucapan abg din tu...

hamdan al-kandahlawi said...

satu perumpamaan yang baik tentang kueh tu..

apa2 pun..kepada fai'n,wan hafiz,rifa,aliff,hafizudin,hazwan,zul,amir,ana,fadil,
wani,aini,ema,dll...walaupun antum masih sgt junior..alhamdulillah program ini menunjukkan respon yang baik..antum berjaya melepasi satu halangan yg besar..

setinggi2 tahniah ana ucapkan..kepada antum,IU,dan jawatankuasa program..

benar-berprogram hanyalah satu wadah kesatuan,dan perlu disertai dengan peningkatan amalan selepas itu..barulah objektif sebenar tercapai..kesedaran tanpa berbuat apa-apa..adalah sesuatu yang merugikan dan sia sia..

semangat d malam itu shj tidak mencukupi..mari lihat sama2.. kalau jiwa-jiwa selepas malam itu masih berada di tempat yg sama..amalan masih di takuk yg sama..semangat utk berdakwah masih sama..cara pemikiran hassan al banna dan sikap berlapang dada masih sukar diamalkan..

mari sama2 kita perhatikan..dan cuba sentiasa kita sama2 ingat memperingati..antara yang hadir..dan yang menganjurkan..mesti sama2 meninggalkan kesan..iaitu : sikap peduli palestin.- dan zahirkan kepada amalan kita seharian.

satu cth mudah :

suka ana ulangi-kata2 seorang rabai yahudi,Umat Islam tidak akan dapat mengalahkn org yahudi,sehinggalah sembahyang subuh mereka seperti sembahyang Jumaat mereka..

jd mungkin bole buat 1 resolusi,apakah yang kita ingin tingkatkan selepas program palestin yang sudah berjaya dijalankan?resolusi : berusaha dan tlg menolong antara komiti(muslimin) utk bangun subuh dan berjemaah di masjid..insyaAllah satu hari nnti masjid mmu dpt penuh ngn org2 melayu bersolat subuh..tkdela asyik pak arab jek kan.ha..cmni baru mantap!moga segala kesan amalan itu berterusan..

sekali lagi diucapkan tahniah-dan all the best in upcoming exam :)

..: nurafaz :.. said...

syabas fain..

teruskan usaha anda...^_^

.: F@!n :. said...

abg hamdan: thanks atas nasihat yg d beri...perjuangn kita belum lg selesai...mari lah kita sama2 mgembalikan zaman kegemilang islam suatu ketika dahulu...komen yg amat bernas dr abg hamdan...

mira: thanks..