Pages

Saturday, March 28, 2009

::.KeMbARa KL.::

Assalamualaikum..

actually nak post mmgu lpas tp akibt kekangn masa so hari baru da kelapangn msa...
mggu lps b4 balik ke hometome aku n da geng p r jalan2 kat KL tu...nk p low yatt sebenrnya c udin nk bli external hard disk n apis nak set up dia punya laptop..aku pl beli apa??hehe sjer jln2..
agak puas gak p meronda kL tu ..sblum tu kami p rumah alep mak dia ajak makn ...perggh sedap...yg c exo malu2 nak makn..mkn ckit jer..aku din n apis mencekik dgn sopn..hehe...lapor kot..
byk tmpat gak kami p ..tp yg tak best nyer driver2 n guard2 kat sana tak da adab langsung...sopan???? langsung tak da...kami pelancong gak(hehehe) ckp r lok2..cam ner r anggapan org luar ttg adab ngara kita yg selama ni terkenal ngn budi bahasa...aduhhh2....akibat dr skumpln rakyat malaysia cam ni hbis busuk nama malaysia...bak kata org akibat setitk sirap menitis hbis secawan jd merah....(eh da kna mgena ke pribahasa ni???) hehehe...





::.setinggi tinggi KLCC tinggi lg semangt kami.::




::.frenz.::



::.akan ku capai langit biru itu kelak.::

Monday, March 16, 2009

::.UsAhA dAn HaSiL.::

Assalamualaikum..


Alhamdulillah...terupdate gak blog ku ini...ramai dah mula perli cz byk sawang terutama abg hamdan tu...atcually buzy sbnrya tak da masa..tp alhamdulillah r lpas hbis jer MPBP ringan gak kepala ni...
tak tau r rasa cam ner skng...gembira pun ada sedih pun ada...gembiranya coz tak da lagi rushing sana sini tak da meeting n tak da pressure tp yg sedih nya adakah komiti2 yg terlibat dalam MPBP ni dapat kekal kan keakraban nya???normally slpas hbis jer event terputus cam tu je...so kita ubah lah pespektif tu k...kalu jumpa tegur2 la ek...
ingt lg sy smsa di tawar jawatn ketua marketing rsa berat jer nak trima...tp trima gak..yer r ingt kn event kcik2 jer..tp perrggghhhh....rasa time tu layak ker sy pgang jawatn tu...pas dapat tau skop kerja rsa nak quit jer...tp tetap trus kan gak...ingt lagi kata2 sorg abg ni, dia kata, pada kasarnya abg rasa program ni tak kan berjaya tp kamu sume akan dapat pglaman yg berharga...tp dia silap,kami berjaya dapat kedua2 nya...program dapat pgalamn pun dapat..alhamdulilah..atcually, kalu nk ikut kan at mmg btul kata abg 2,tp kami dah d beri kn tugas so laksanakan dgn baik,bg ku ALLAH tu maha adil...masalah jadi tak jd belakng cita,kami dah usaha dah akhr kita berserah padaNYa..
mmg mencabar sebenar melalui detik2 MPBP ni... byk benda yg saya belajari n benda yg sy tak sangka sy akan tempuh dalam waktu yg agak singkat dalam alam U ni..Alhamdulilah kpdaNYA krena bg ku pluang merasai pgalaman ni...mmg mencabar sebenrnya buat progarm yg baru n dr ctu sy dapat lihat perwatakan sebenar setiap pihak yg terlibt...mmg memerlukan EQ n IQ yg kuat..nway tahniah kpada semua..tp dalam sibuk mmbt event ni ku tertarik ngn 1 pristiwa yg ku alami..n harap sume amik iktibar..ni terjd bila 1 hamba ALLAH bg kami kuih n kuih tu bekas sisa dia..then secara spontan kami pun tolak..munkin dalam at kami tolak kuih tu cz kuih tu dah tggl sikit tak pun di sebabkan sisa hamba Allah tu..lantas hamba Allah tu kata,korang sume tolak kuih ni di sebbkan sisa saya ka??terkelu kami...n dia sambung..."abg saja nk uji jer tp pernah ka adik2 pkir yg selama ni kita beribadat kpda ALLAH kbyakn dr kita mggunakan saki baki masa seharian kita???terutama dalam kesibukan anta sume bt program...kbyakn hanya saki baki masa kita jer kita peruntukan untuk beribadat..." mmg terasa gak kami ...sedih pun ada gak,Allah dah byk melimpahkan rahmatNYA tp kita hanya peruntukan saki baki masa kita tuk beramal dgn NYA...Astrafirullahalazim...
ni da sedikit gambar sewaktu MINGGU PENGHAYATAN BUMI PALESTIN 2009....


::.Pada malam talk.::


::.gud job guys.::


::.preparation b4 grand nite.::



::.mulimat.::

::.muslimin.::

::.dapat cecah target :-) .::



::.apiz,aku,aleep n abg din.::


::.antara komiti ku yg byk membantu,thanks kak nabila n kak erma.::



::.kredit tu udin cz byk tlg kami...



::.with abg hamdan, MC that nite.::



::.muka seronok+puas+letih+blur,btul tak piz??? .::