Pages

Sunday, February 22, 2009

:.uSaHa TaNgGa KeJaYaAn.:

salam...setelah baik dr demam tb nyer tgn ni gatai nk menaip...actually ari ni merupakan
ari pertama aku wat marketing kat luar..at BANDAR HILIR...my first experience...uhuhhuhuh...
mula2 nk p tu cuak btul, yer r mira wat suspen pl kat kedai photostate tutup.."...hbis r flyer tak da, nak market cam ne ni..." tp last2 minit mira kata da...fuhh selmt.. n sory r kalu myusahkan mira n nadiah..pas settle sume kami pun naik r keta gen dua(gen2) abg izwan bw..bajet kul 10 bertolak
tp terlajak 10.30..sampai kat sna kmi p singgh kedai subaidah..nak breakfast r konon...
tp sy sorg jer mkn...hampeh btul...kak erma ni allergic ngn mamaak...ada ke patut dia kata tgk tgn mamak tu...byk bulu...aduhhh...(drpd selera trus buat2 selera,yer r kna bayar)..
ari ni gak 1st time sy blnja komiti sy, tp sorg pun tak wish thanks..xoxoxox...gurau jer...
pas makn tu kami pun start makrket..sy pecah kan pada 3 group..sy ngn abg izwan,kak erma n kak nabila, mira n nadiah..macam2 ragam manusia kami tgk bila minta beli tiket or sumbgn..
tp byk gak ok..1st half kami habuk pun tak rak..juz jual air liur jer...mira n nadiah pun senasib ngn kami..bila kami sume kumpul blik,
kak nabila gtau tiket dia n kakk erma sold out...pergghhh terkejut kami..ilmu pengasih apa yg dia guna..hehe..gurau jer..pas tu kami minta r kak erma ajar..pas dia ajar 'ilmu' tu trus mnjd2 pl kami..hehehe...thanks kak erma ooii..dasyt gak pompn ni sebnrnya...byg kan pas hbis nyer sume kira2 blik lebih kurg 20 lbh tiket d jual...(sy bajet 5 tiket jer jual huhhu...) terkejut gak..bukan seng nk ajak org tgk konsert berkaitan palastine camni..yer org mlaysia ni kurg mint bab2 cam ni..tp kami berjaya jual d tambah ngn sumbg ikhlas..tu bru 4 jam..uhuh...alhamdullilah ..tgk r komiti sy ni sapa...kak erma yg pro..abg izwan yg selamba...kak nabila yg semgt...mira yg rileks..nadiah cool mmanjng..thanks korg..tp ending dia tak best...d tambh pl basah kuyup kna hujan...aduhhh..

sory r kat komiti ku yg ku syg..ada sebb sy wat cam tu.. kak erma jgn r marah...







.....komiti ku yg bergaya...




...korang mmg hebat r...


9 comments:

..: nurafaz :.. said...

ye ar.. ari ahad kot...
awal lak tu..kedai mane lak plak yg bukak..7eleven plak xde fotostat...

haha....
mmg best la keje ngn korg sume. tahniah sume..
n time kasih memberikanku pengalaman...
pas ni leh g lagi...

oh ya... thx belanja makan...nti belanja lagi..^_^

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

salam...igtkan slera pas ckp bulu2 tu..=P
ayat "dasyat jgk perempuan ni" mcm akak ni ape je..ish3...
nawaitu betul..insyaAllah terjual tiket tu...
itu yg penting...sape suh nek bas..kan da basah kuyup...padan muke...

~aida~ said...

salam....
ceh..blom aq lagi pegi...
kalo aq pegi..kompem sume tiket sold out...
:P...hehehe

sori yek x dpt nk join g market....

HafizuddinPirus said...

ermm takpe2 pergi marketing tak ajak. siapa lah kita:(

soalan abg:

korang ni gaya baru macam lepas seronok keluar dari audition..(adui)

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

akak rs akak ade leave komen kat sini

.: F@!n :. said...

abg din: yg pompn ni ha abg den cam nk p audition sy cool jer...hehe

Aida: aleh kalu ko yg p aida aku tak tau r...mau tiket tak bergerak..merayau jer keja ko cam pelancong..

kak erma:Buat2 selera la...hehe..ala kak maksud sy dasyt gak pompn ni..bukan maksud akak sorg jer..jgn tersa k...sori..

mira: thanks r cz tlg aku time tu..ha tu r best jd org marketng..leh p jaln...luas pandgn..tak pa t aku ajak ko g bt markt..kalu da event g r (",)

.: F@!n :. said...

kak erma: lambt reply...sibuk r kak..huhu

..: nurafaz :.. said...

abg din : ala, klu abg din ade..rasenye kalah kami2 ni bergambar...erm..

fain : event ape plak...aku nk jd cam aida la.. jd pelancong..spjg mase berjalan..lagi bez...

.: F@!n :. said...

mira: haha tau tak pa..abg din kalu dapat gambar hbis r...ala mira ko kn rajin cam tak besa pl..