Pages

Sunday, February 22, 2009

:.uSaHa TaNgGa KeJaYaAn.:

salam...setelah baik dr demam tb nyer tgn ni gatai nk menaip...actually ari ni merupakan
ari pertama aku wat marketing kat luar..at BANDAR HILIR...my first experience...uhuhhuhuh...
mula2 nk p tu cuak btul, yer r mira wat suspen pl kat kedai photostate tutup.."...hbis r flyer tak da, nak market cam ne ni..." tp last2 minit mira kata da...fuhh selmt.. n sory r kalu myusahkan mira n nadiah..pas settle sume kami pun naik r keta gen dua(gen2) abg izwan bw..bajet kul 10 bertolak
tp terlajak 10.30..sampai kat sna kmi p singgh kedai subaidah..nak breakfast r konon...
tp sy sorg jer mkn...hampeh btul...kak erma ni allergic ngn mamaak...ada ke patut dia kata tgk tgn mamak tu...byk bulu...aduhhh...(drpd selera trus buat2 selera,yer r kna bayar)..
ari ni gak 1st time sy blnja komiti sy, tp sorg pun tak wish thanks..xoxoxox...gurau jer...
pas makn tu kami pun start makrket..sy pecah kan pada 3 group..sy ngn abg izwan,kak erma n kak nabila, mira n nadiah..macam2 ragam manusia kami tgk bila minta beli tiket or sumbgn..
tp byk gak ok..1st half kami habuk pun tak rak..juz jual air liur jer...mira n nadiah pun senasib ngn kami..bila kami sume kumpul blik,
kak nabila gtau tiket dia n kakk erma sold out...pergghhh terkejut kami..ilmu pengasih apa yg dia guna..hehe..gurau jer..pas tu kami minta r kak erma ajar..pas dia ajar 'ilmu' tu trus mnjd2 pl kami..hehehe...thanks kak erma ooii..dasyt gak pompn ni sebnrnya...byg kan pas hbis nyer sume kira2 blik lebih kurg 20 lbh tiket d jual...(sy bajet 5 tiket jer jual huhhu...) terkejut gak..bukan seng nk ajak org tgk konsert berkaitan palastine camni..yer org mlaysia ni kurg mint bab2 cam ni..tp kami berjaya jual d tambah ngn sumbg ikhlas..tu bru 4 jam..uhuh...alhamdullilah ..tgk r komiti sy ni sapa...kak erma yg pro..abg izwan yg selamba...kak nabila yg semgt...mira yg rileks..nadiah cool mmanjng..thanks korg..tp ending dia tak best...d tambh pl basah kuyup kna hujan...aduhhh..

sory r kat komiti ku yg ku syg..ada sebb sy wat cam tu.. kak erma jgn r marah...







.....komiti ku yg bergaya...




...korang mmg hebat r...


Tuesday, February 17, 2009

::.SaHaBaT..::

Salam...
tergerak hati ni nak update blog...semalam aku demam pening sume ada...
skng pun rasa tak ok g..tp tak pa ni sume ujian dr
Allah terhadap hambanya...munkin ni atas sebab dosa2 yg pernh aku buat..
DIA bru mguji aku sikit dgn sakit ni, tak tau la kalu azab di akhirat kelak..
semalm juga ada 1 perkara wat aku btul2 terharu...n mmg tak sngka la..rupanya ramai yg
care kat aku (terharu)...byg kan kita tgh tdo, bgun dr tido dah ada ubat...thanks alep..
pastu pl tgh sembhyg da pl hamba Allah yg mulia ni bg roti,100 plus bubur...tertnya2 gak sapa
bg ni...baik btul...rasanya tak sume tau aku demam ni...siasat punya siasat rupanya abg din bg..
thanks...
ha ni r diorg...alep(baju biru) abg din (yg pejam mata tu)...
thanks r korg..

tak lupa gak pada roomate aku sorg ni...sifi...bek punyyyeerrrr...
dia batuk2 pun tlg aku time demam...sori tak da gambar ko..yer r ko tak
nak bergambr.. tak pa t aku tngkap gambar ko senyap..opppssss...
k moral of the story aku nk ckp ni,penting nya kita pilih sahabat dalam hidp masa kini..
tak kira sush atau senang diorg ttp ada..syukur kepada Allah kerna bg hamba mu ini peluang bersahabat dgn diorg..





ha ni r abg din...bru clear muka dia..
da sesapa berkenan tak??hehe..

Sunday, February 15, 2009

::.KuAsA PeMuDa.::

Pada hakikatnya usia muda seorang pemuda ialah usia yang penuh dengan cita-cita yang
tinggi dan darah yang gemuruh serta idealisme yang luas. Iaitu usia yang memberi
pengorbanan dan menebus semula. Usia yang menabur jasa, memberi kesan dan emosional.

Dari sini usia muda pemuda dalam perkiraan Islam mempunyai tanggungjawab dan nilai
yang khusus dan kerana itu Rasulullah saw menekankan supaya pemuda-pemuda merasai
demikian melalui sabdanya:


'Ambillah peluang lima perkara sebelum datangnya lima perkara:-Usia muda kamu sebelum
tua, masa sihat sebelum sakit, harta kekayaan kamu sebelum papa, masa hidup kamu
sebelum mati, dan masa kosong kamu sebelum sibuk.'

Saturday, February 7, 2009

aSsAlAmUaLaIkUm...

Selamat datang ke blog ni...huhuh bru menceburi dunia blog ni..
Ada apa dgn blog????ha ni r saya mula nak testing...