Pages

Thursday, December 24, 2009

::. TeacHeR is EveryWhEre.::

Assalamualaikum....
salam rindu dan sayang di tujukan pada rasul junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W kekasih Allah... Alhamdullilah setelah hmpir 1 sem myepi tanpa MENupdate apa2 entri, hari ni selepas tamatnya exam ada gak kelapangn masa untuk MENupdate blog yg penuh dgn sawang ni...uhuhhuuh...

Sem lepas, 1st sem degree,yg penuh dgn kelalaian n masih lg terbawak2 peragai foundation yg byk main2,akhirnya byk mgajar sy apa yg silap n salah...pernah gak terpikir mana silapnya...slps muhasabah diri,rupanya byk lompong2 yg bocor n skng bukannya masa lg nk menampal lompong2 yg bocor tetapi buang kan terus lompongan2 itu dan d gantikan dgn baru...jgn biarkan benda yg baru menjd hakis n trus menjd lompong2 semula...
tertarik dgn 1 artikel yg d baca tp lupa dr mana ..."... muslimin yg btul2 beriman ialah muslimin yg tidak akan terjatuh pada tempt yg sama 2x....." tp aku???selalu repeat benda yg sama....aduh azam kena kuat ni...2nd sem ni byk mgjar aku tuk melawan karat2 jahiliyah yg masih terlekat...pujangga arab pernah kata " ..biar sedikit tp kosisten, berbanding byk tp bermusim.."..insyALLAH akn ku cuba perbaiki kelemahn diri...

kat sini juga ingin sy kongsi kan sedikit pgalamann2 yg secara kebetulan berlaku dalam persekitaran kita moga kita sume amik sebagai iktibar =)





1. gambar 2 ekor orang hutan ni d ambil di bukit merah. apa yg boleh sy describe kan, kita tgk zaman skng suami isteri kawin macam nk rak..knduri grand2...bak kata org sume nk class r tp hujan sampai d tghari sj tak sampai ker ptg...kes penceraian skng makin meningkat...memg perkara itu halal tp kalu boleh jauhkn la dr perkara itu...kita tgk pic d atas, binatang pun tau hargai pasngn masing2...kalu nk tau c jantan tu ada 2 isteri tp ke dua2 isterinya tak da pun nk bersaing2..munkin pembaca leh kata itu bintng mana ada akal...tp kita kna ingt, mengikut reasearch yg d buat scientist mgkatakn hmpir 95% DNA ni sama ngn manusia...




2. ha gambar ni pl d ambil time p makn kat batu berendam...sambil2 makn tu tertarik ngn seekor ibu kucing ni yg mgangkat anak ngn mulut...agak jauh gak r perjalanan kucing tu...bayang kan anak kucing yg badan hmpir 1/2 dr badan maknya, n maknya sanggup memikul beban mgangkat anaknya...bukan nya seekor anaknya n bukannya dekat perjalanannya...besarnya pengorbann ibu...itu baru binatng belum lg manusia...sungguh mulia seorg wanita bernama ibu...tp skung terbalik pulak...kita tgk kes buang anak, yg majorati anak melayu...berapa byk bayi d buang begitu sja???? research juga menunjukn kbyakn purata ank luar nikah berlaku selepas 9 bulan event utama dalam kelender...new year, valentine day, hari merdeka, hari natal sumenya after 9 month mesti ada jer kes buang anak ...aduh...kadang2 sedih gak tgk keadaan ni n kes dalam gambr di atas btul2 membuka mata sy...





3. gambar ketiga ni d ambil depan rumah...hehehe...benih cili yg ku tanam akhirnya tumbuh pun benihnya... =) apa yg boleh kita amik natijah dlm percambahan benih ni adalah,adakah benih ni akan mati dalam masa beberapa hr??? atau hnya kekal pada tahap benih sahaja??ataupun akan membesar,bercambah dan bercabang seterusnya setiap cabangnya d tumbuhi cili yg akan memberi maknan kpd manusia??? sunahtuallah nya kalu kita siram, beri perudaraan yg baik n cukup chaya mtaharinya, insyALLAH akn terhasil la pandagn no. 3 td....begitulah dgn kita, jika sudah ada benih d dalam hati dan ingin melihatkan Islam bgun, why not kita biarkan diri kita ni di beri sedikit maknan rohani supaya benih yg ada d hati lebih subur n akan membesar seterusnya menjd cili yg boleh memberi manfaat n seterusnya boleh menanam benih2 dr biji cili yg d keluar...tp agak sukar sebenarnya nk melakukan semua ni...sy juga sering kali tertewas n kadg2 gagal mendidk diri supaya menjd benih2 yg membesar n bermanfaat pada semua...sama2 kita perbaiki diri demi islam tercinta...



4. ha ni apa pl???ni adalah kesan melecur akibat terkena minyak d tgn semasa asyik mengoreng cucur...sapa nk cucur buatan bukit beruang bestari koling2 la ek...hahhaa..promote2... kat sini sy hnya terkna percikan minyak panas sja...baru percikan tp dah mengelembung..apa kes??? kesnya ini bru minyak panas dunia yg apinya sudah d tapis 7x..cam ner r pl kalu dr perciakn api neraka???na'uzibillah....muhasabah sekejap bila kna minyak panas...aduh2...Ya Allah ampunkan lah dosa ku ni...jauhlah azab neraka sesungguhnya neraka itu seburuk2 tempat...




ni r sedikit perkongsian yg dapat d kongsikan sepnjang pgalam sem 2 ni...kita dapat lihat byk perkara d sekeliling kita ni mgajar kita erti kehidupn...teacher is everywhere...not only in a class but they come from any aspect in our daily life...
apa yg tertulis ni lahir pada hati yg ikhlas...



p/s : selamat bercuti sume...buka sem ni dapat result...usaha dah, iktihar pun dah..skang apa tunggu lagi kita tawakal pl... =) so all da best...

::.Islam itu indah.::

Thursday, November 5, 2009

::. cAmEra oR TroPhy??? .::

errmm tak da apa nk wat saje jer jengah blog ni..baru habis wat CV writting...pening2...

nk hilang kan kepeningan ni layan gambo kat bwh ni...







rasa2 apa beza gambar ni?????

=)


Wednesday, October 7, 2009

::.MeRdEkA kAh Aku ??? .::

Assalamualaikum...
salam sejahtera d ucapkan pada nabi junjung kita NABI MUHAMMAD S.A.W..... Alhamdulliah terupdate gak blog ni...dah agak bersarang gak r blog ni...cam besa alasan nya kemalasan tahap melampau mealnda dri..

errrrmmm exam pun dah habis...merdeka ker aku ni???? adakah dri ni btul2 merdeka???merdeka mmg r merdka tp dri ni ttp sengsara...knp??? bt pertama kali nya ni r exam yg aku tak confident boleh pas...apatah lg nak dapat 3.3... yg plg aku nmpk FOUNDATION tak sama ngn DEGREE...
foundation stdy r last minit camner pun stil leh skor...tp kalu degree???hurrmm.....hampeh jer...jgn r mencuba lagi stdy last2 minit....
cuak2.....

ni r antara buku2 yg buat aku sngasara sepanjang exam week..





Principle Of Marketing...subjek menghafal...sume fakta...nk goreng pun ssh...ketebalan buku pun leh tahan r ..







Ni pl subject Management...paper ni r plg aku cuak..byg kan apa yg d hafal sume tak kena..frust menonggeng aku kat dewan tu...dah r hafal cam nak rak jer...buku pun cam kitab mana tah..yellow page pun kalah kot..







last paper aku..accounting...nama jer foundamental tp...aduhhh... paper ni r plg aku amik risko..ingt leh r stdy sehari b4 exam cam foundation..tp sampai jer dewan exam kpla pning...ngantok..sume ada...so dont try like this in degree again ok..




akibat tension..meja mals nk kemas..


habis jer exam.. aku n housemate ( apiz din n exo ) p kuar nk release tension r konon..statement biasa lps hbis exam...bajet nk main boling la..tgk wayang la...beli barg la..tp aleh2....





tgh mencr2 arah tempt yg ingin d tuju..kbyakn tmpt yg kami sume tak penuhi jodoh yg lama.. =)
Last2 kami p mana??? hehehe... jeng2...






cendol mamak...hehehehe...






kuar semata2 kerna ni jer..hihihih...boleh tahan la..






tp puas AT la..cendol sorg 2 mangkuk...huhuhuh...tp tak puas gak...



p/s: actually still lg tension ngn exam ni walaupun dah berlalu...Ya ALLAH ENGKAU lembut kan lah hati pemeriksa kertas ku ini... Amin ....




















Tuesday, September 15, 2009

::.KhIdMat MaSyArAkAt.::




Assalamualaikum..
salam sejahtera keatas junjungn nabi Muhammad S.A.W dan Alhamdulillah syukur ke hadrat ILLAHI kerana masih mengurniakn tubuh badan,masa n nikmat hidup di muka bumi yg sementara ini...
munkin agak lama juga minda ni tak berbicara...ermmm munkin akibat kekangan masa yg terkejar sana sini assigmnt yg dtg tak kunjung malap dan d tambahkan pula keLAZYan yg agak mghantui diri ini...uhuhuhuhu..
sedar2 x sedar dah nk raya dah..cepat jer rasa bulan ramadhan ni berlalu...munkin bulan ni rasa cam busy tu r x sedar yg bulan bonus bg umat islam ni akan pergi meninggal kan kita...
selain ngn assgmnt n kelas yg mgisi masa ku, bulan ni juga ada gak aktvti yg ku penuhi masa lapang, antaranya IFTAR PERDANA,BELIA MASUK KAMPUNG,IFTAR BAK,IKTIKAF PEMBINA.. kat bawah ni ada sikit gmbr yg nk d share kan ngn korg..ni semasa kami pergi mgecat n membersih rumah nenek d sebuah kg d melaka tengah..program belia masuk kg yg ke-2 aku join after mgecat tmbok2 masjd n kubur pada bulan ni..









ni rumah nenek b4 d ubah suai





bila tenaga belia2 d kerah seboleh2nya




abg nik zarizi yg tekun mgecat..rajin tuuu






masa nk cuci anggota badan yg terkena cat..tgk tu kami guna air longkang jer kut..ada baran??




hasilnya.....




baik punyyerrrr....





sifi melayan gelagat nenek..penyayang sungguh sifi ni





alep ngn gaya macho dia..ada class r ...




p/s: teringat kata ustaz zaidi semasa beliau sembg dgn abg razak...kasihilah org lain barulah kita akan di kasihi kelak..moga setiap peluh kita yg keluar semasa berkhidmat tempoh hari akn menambahkan berat amalan kita...amin...



Tuesday, August 25, 2009

::.SaLaM RaMAdHAn.::

Assalamualaikum....
salam ramadhan d ucapkan pada sume umat islam...moga ucapan ni tak terlambt lg d war2 kan ..yer la bru berapa ramadhan kot..kekangan masa n malas menaip menjd musuh no 1 tuk mejengah blog ni..
hari ni persamaan dgn 4 ramadhan, ada bnda yg berlaku yg membuat kan ku tersedar atas lamunan...lama dah agaknya tak rasa kecewa n kesedihan sebegini... apa dia?? hanya tuhan sj yg tahu..hampir2 air mata ni keluar dr kandangnya..tp tetp ku pendam..kekecawaan yg dah lama tak ku alami..kini hadir juga...tp seyuman d bibir menjd pelindung tuk menutup kekecewaan ini..
Ya ALLLAh beri lah kekuatan pada hambaMU ni pada bulan yg mulia ini...
munkin ada hikmahnya perkara ini berlaku pada bulan Ramadhan, dapat juga hambaNYA yg lemah dan sering melakukan kesalahn ini mendekatkn dri pada yg ESA...





Wednesday, July 29, 2009

::.Di ReStoRaN IkAn BaKaR MuaRa Sg DuYuNg.::

.

assalamualaikum....
selasa lalu aku alep n apih bercadang nk p ker umbai tuk celebrate abg hamdan yg akan start berkerja d TM 1 ogos ni n abg aizam yg akan graduate tak lama g.. g pun aku dah janji kat abg aizam nk belanja...so janji mest d tepati walau selambt or secepat mana... plan asal nk p umbai tp d tukar pergi ker restoran muara sg duyung atas alsan umbai abg aizam kata dah terlalu comman nk rasa gak yg baru...time nk p tu kami kekurangn tenaga perut..so terpaksa la menjemput tenga perut tambahn...sifi n exo yg kebetulan mencr2 tmpt tuk mgisi perut...apa pun mmg best r ...walaupun harga dia agak mengancam gak..tp puas r ....




haha ni la pakar memilih ikan ....lai2..








ni r mukadimah kami b4 makan makanan utama...habis 1 dulang ni tambah g 1 dulang..hihih







time menerima nasihat tuk pilih kepah ke lokan??siput sedut??kerang?? lastly plih lokan..tp kbykn isi tak da..kulit dia jer byk..hampeh..







ha amacm meriah tak????







org yg d sambut....






org yg d sambut...







ha ni bukan org yg d sambut,ttp myambut...hihih..bessstttt...








ha ni dia tauke kita...rileks jer..kuat makan tu...








antara champion2 yg kuat makan...hahaha






apabila perut pun dah kenyang....posing sikittt...







b4 balik...cam kumpuln nasyid r pl....







bubye....



kepada teman2 ku yg tak dapat p seperti uddin, yg terpaksa batal atas sebb2 tertntu, nant kita p skli lagi...kita plan baik punya time, then melantak puas2...tp tong2 la ek..hehehe...kita hanya merancg n tuhan la yg menentukan sama ada jd or not...


p/s : kpada exco biro informasi n penerbitan, sori r lambt datang malm tu..terlebih makan ler...hehehe...congrate atas majlis yg anda kendali itu...



Wednesday, July 22, 2009

::.InTerViEw ComPaNy.::

Assalamualaikum...syukur ke hadrat illahi kerana masih lg d beri pluang untuk hidup d atas muka bumu ni...atcually hari ni kami( aku,apih ,alep n sharom ) baru jer balik dr interview company..company Amanah Raya Berhad..sebuah company yg menguruskan harta pusaka n wasiat...task ni adalah untuk melengkap kan assigmnt managemnt kami... kami kna kaji cra dorg mgendali company ni... berdasar kan POLC ( planning, organizing, leading, controling ) mula2 agak cuak gak nk intervw2 ni..tp pas dah starting jer mulut ni, best pl nk myoal org ni...hehehe...







ni dia company yg d interview..Amanah Raya Berhad..







alep n sharom









aku n apih





..bersama pengurus bahagian kewangan syarikat..






ni sapa pl ni???bakal pengurus muda kot...hehehe..insyallah




Monday, July 20, 2009

::.RahSiA CiPtaAn ALLAH.::





Di dalam Kitab Tibb An-Nabawi (Perubatan Nabi) menghuraikan dengan panjang lebar khasiat bagi setiap Makanan Sunnah ini. Di sini dipetik beberapa khasiatnya secara ringkas untuk panduan muslimin dan muslimat.

Delima
Saidina Ali berkata : “Makanlah buah delima dan bahagian isinya kerana buah ini berfungsi membersihkan perut” Buah delima baik untuk kerongkong, dada dan paru-paru. Baik untuk mengubat batuk. Ia juga membantu meningkatkan stamina. Berguna mengubat radang usus, mencegah muntah, mengurangi panas dan mengatasi jantung berdebar.

Kurma
Kurma dapat menguatkan hati, melancarkan buang air besar, menyembuhkan radang kerongkong.Kajian oleh Prof.Madya Asiah Zain, Pensyarah Sains Pemakanan UPM menyatakan; “ Kanak-kanak digalakkan memakan lebih banyak buah kurma kerana ia memberi khasiat dari segi proses pembesaran, sekaligus membentuk minda kanak-kanak yang sihat”.Dari segi perubatan, amalan memakan kurma setiap hari boleh mengurangkan risiko seseorang itu diserang penyakit kronik seperti jantung dan kencing manis. Ia meransang kesihatan wanita yang hamil dan anak yang dikandung, memudahkan wanita bersalin dan memberi tenaga tambahan.

Zaitun
Rasulullah bersabda: “ Minumlah minyak zaitun dan gunakanlah ia sebagai minyak rambut kerana minyak zaitun berasal dari pohon yang diberkati ” Minyak zaitun boleh juga mengatasi racun, melapangkan perut, mengeluarkan cacing, menghaluskan kulit dan melambatkan pertumbuhan uban dan merendahkan kandungan kolestrol dalam badan.

Za’faran
Dalam kitab perubatan karangan Abdul Latif ‘Asyur menyebut tentang Za’faran iaitu sejenis tumbuhan ubat yang terkenal dan diamalkan dalam perubatan Ibnu Sina.Saidina Ali pernah menyatakan; “Sesiapa yang mengambil sebahagian za’faran tulen dan su’di satu bahagian dicampur dengan madu diminum sebanyak dua sudu pada setiap hari maka dikagumi ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir”.

Buah Tiin
Allah pernah bersumpah atas nama Buah Tiin dalam Al-Quran kerana buah ini mengandungi banyak khasiat dan kegunaannya. (Surah –Tiin)Ia boleh menghilangkan batu buah pinggang dan batu karang, juga sebagai anti racun. Ia termasuk buah yang paling tinggi zatnya. Baik untuk mengatasi sakit kerongkong, dada, mencuci hati dan limpa, membersihkan kahak dan melancarkan buang air kecil.

Habbatus Sauda’
Khasiat Habbatus Sauda’ di ketahui melalui Hadis yang sangat masyhur dalam perubatan Islam. Rasulullah bersabda; “ Tetaplah kamu dengan Habbatus Sauda’ ini kerana sesungguhnya padanya terdapat penawar bagi segala penyakit kecuali as-saam (mati)”. Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.

Madu
Firman Allah dalam surah An-Nahl ayat 68-69 bermaksud; “ Dengan itu keluarlah minuman (madu) yang berlainan warnanya dari dalam badannya yang mengandungi penawar yang menyembuhkan bagi manusia”. Al-Quran mengiktirafnya sebagai Asy-Syifa’ iaitu penyembuh penyakit. Ia mengandungi pelbagai jenis vitamin, mineral, protein, antiseptic dan enzim yang meningkatkan ingatan dan kecerdasan mental. Madu mengandungi pelbagai zat galian yang penting seperti kalsium, sulfur, fosforus, zat besi, karbon, magnesium, potassium, kuprum, silica dan lain-lain untuk memberi tenaga dan kesihatan fizikal dan mental. Rasulullah bersabda; “Siapa ingin menghafal, hendaklah ia minum manisan madu”

Kismis
Imam Az-Zuhdi berkata; “Sesiapa yang ingin menghafal hadis, maka dia hendaklah memakan Zabib (kismis)”.Ada hadis yang menyebut; “Sebaik-baik makanan ialah buah Zabib(kismis) ia menghilangkan keletihan, menguatkan urat saraf, meredakan kemarahan, mencerahkan warna kulit dan mengharumkan bau hidung serta mulut”.




p/s sesungguhnya setiap kejadian Allah itu ada kebaikan nya..

Monday, July 13, 2009

::.TaGgEd PeRtAmA Ku.::



di sebabkn 3 member ku tleh mengtagged...so kna r buat..


1. Nama-nama timangan anda

fain
abg
nyah
( singkatan dr angah bukan mak nyah k)


2. Anda seorang yang??

org yg pendiam..yer ker??
malu... ada r cikit2
suka memerhati keadaan sekeliling
suka usik org..
kuat makan...hahaha



3. Insan teristimewa

Mak...
abah...
kakak..
adik2 ku..
teman2 seperjuangn..



4. Lagu kesukaan anda

lagu yg slow2...
tak suka lagu yg rancak2..pening kepala..
sometime suka lgu yg ada related ngn kita



5. Makanan kesukaan anda

makanan yg mak masak..
sume saya bedal...
ikan bakar..nyum2..
makan yg org belanja..hahaha



6. Sikap yang buatkan anda stress

sakit gigi
Lapar...
tak nak mgaku salah
bila sy d ngorat..hahaha..gurau jer..




7. Warna kesukaan??


biru...
hitam..
putih..



8. 3 bende yang mesti ada dalam beg??


buku
pensil box
calculator

(aku bawa beg time p kelas jer hehehe)




9. Bila kali terakhir anda menangis..kenapa??

kali terakhir??ermmm
haa ada sekali...tahun leps..knp????ermmm






10. Tag 6 rakan anda


apiz...( ko kna wat )
Azwa...( hehe )
Aida..( sengal )
dilah..( byk bising dalam blog kan )
ain..( guna blog nafisa...hehe)
Hazri....( jgn menyayi pl )









Saturday, July 11, 2009

::.GenQ and FriEnDsHiP CaMp.::

Allhamdullilah...
Dengan izin Allah dapat juga hambaNYA ini bernafas dah masih lg berpeluang menghambakan dri yg lemah ini kepada penciptaNYA...semalm dan hari ni hari yg ckup memenat kan ..fuhhh...semalm 10 julai 2009 merupakan kelas GenQ pertama di adakan ..sambutan boleh di kata kan memberangsangkan coz ni program pertama..seramai 30 org yg hadir mengisi ruang bilik sri ruby yg boleh menempatkan 50 org dlm satu2 masa..pada malm itu ustaz Luthfi sbg tenaga pengajar hanya membri pengenalan n cara membaca surah s Al-Fatiha dgn hukum tajwid yg btul..
time tu bru ku rsa resah, coz takut2 solat ku selama ni xditrima oleh Allah.... Al-Fatiha mrupakn salah 1 syarat sah solat...sepnjng ustaz btul kan bacaan Al- fatiha, mmg agak ketara la kesalahan2 yg selalu kita buat..time tu sume yg hadir terkumat kamit mulut tuk cuba dgn gaya yg btul bg membtulkan bacaan mereka.. Insyallah akn ku cuba baiki bacaan Al-fatiha ku ini..tak nk 1 hari nant d akhirat kelak, sume solat kita menjd seperti kain buruk yg akan di lempar kan ke atas muka kita sendr...sama2 kita cuba baiki bacaan yerk... sori tak da gambr la..lupa pl nk amik tuk kelas GenQ ni...




hurmmm..ke esokkn pagi harinya, aku da friendship camp IU..atau dulunya d kenali sbg ice breaking...mmg nk p la cz ni ice breaking pertama ku untuk kelab2 d MMU..knp tak percaya?? tahun lepas tak dapt p cz ada hal, kalu tak silap ada camp YTM kot..kat sini byk gak d pelajari..n plg sy rasa kengn manis adalah salah satu slot dalam treasure hunt ..kat stage kak zinie ...cara bgaimana nk kongsi gula2 yg 1 tu untuk 6 ikhwah2 yg lain..macam mana kami buat???? ha tu tanya kak zinie..unbelieveable..hahaha...ada gak section main tepung..bak kata apiz, bazir jer tu coz leh buat cucur..hihihi..tp ada reason knp wat cam tu...nak tau reason dia??? kat sini gak kami da wat ksilap cz tak jg btul2 barang amanah (balloon) sehinggakn hnya 2 jer yg tnggl...






ha ni la kumpln ku yg best r ...walpn pecah 3 ballon n d rmpas 2 balllon tp still lg dapat tempt ke 2 among 5 group...




motifnya main tepung camni cz supaya kita tak segan berhadapan dgn org d sekeliling jika ingin menyampaikan kebenaran..cthnya Nabi Muhammad snggup menebalkan muka nya semata2 untuk menyebarkan islam yg dpat kita kecapi hingga ke hari ni

belakang : uddin, fain, apis, nazrin
depan: fakrul, AK, atif,hezri





ha ni lg 1 group muslimin, walaupun dapat pemain import dr selangor iaitu abg din tp tetap tak dapat klah kan group kami...jgn marah..hehehe..sronok dapat jumpa abg din semula...perangai gila2 tak pernah berubah... hehehe..


p/s : haiya...duit YTM ni bila nk masuk...dah hampir nazak ni...






Wednesday, July 8, 2009

::. MeNcaRi FoRmULa.::



Assalamualaikum...
senjak 2 menjak ni aku tgh mencr formula cam ner lah nk start stdy ...2 week ni hanya kat kelas jer stdy...hampeh btul...tu r bila masuk kelas blur...fain2..apa nak jd ni..ni sume snjak wifi ada kat rumah la..eh2 salah kn wifi pl..hehhe..exam nak dekat ni..tp main2 jer byk..kna btul kan dri ni..








ni subj akaun....adesss pening seihhh.....gatai2 tak da basic nak amik gak akuan...hehehe...apa nak wat kna struggle..org lain bolah tak kan kita tak boleh kan??Allah beri kan hamba dia kepintaran yg sama, cuma usaha n kerajinan kita jer berbeza..kna ubah ni...







ni mmber seperjuangnku...aik aleep terkatoi pl..tdo ka????aku paham ni mest tgh mghayati apa yg lecture ajar..hehehe...tak pa akan kita tempoh bersama selama 4 tahun..insyallah kalu tak da yg extend..hehehe..



p/s : kalu ada sesapa nak kongsi teknik pembelajaran sila kan yer ...mmg d galakn ....leh kita manfaat sesama..hehehe..TQ~




Tuesday, July 7, 2009

::.NeW SeAsOn EPL Will BeGaNs.::

Season 2009/2010 dah nk mula dah ...hahaha...tak sabar nk tgk ..adakah sejarah akan berulang???tp selalu nya asyik berulang jer...asyik MU jer juara...beli lah byk mana permain..belilah 10 robinho or torres skali pun, kalu taktikal tak btul tak leh bergelar juara...ha ni mest ada yg bengang ngn aku ni..rileks k..sj bg hangt sikit...
walaupun season yg akan dtng ni tanpa kelibat Ronaldo di atas padang, tp tak pa..kita kna ingt football is not individual game but it is a team game.. n pada sahabat yg serumah ku, yg myokong pelbagai team....arsenal ada, chelsea ada liverpool ada..n majorati MU da...so kalu aku kalah aku da gak back up..hehehe..ni ada sedikit gambr latest jersi dorg...see yeaahh~~







Jersi MU home...still sama tp cam ultraman la...tp bila tgk owen pakai lawa pl...huhuhu





ni pl jersi MU away...lawa gak r ...cz aku suka warna hitam n biru...juz corak dia kat dada tu tak berapa sgt..





ha ni pelik ckit...apahal jersi chelsea kali ni nmpak cam pakai jeket kecik..pastu ada zip pl kat leher tu...errr~~







ha ni aku berkenan ckit...lawa n cool...kalu ada yg t-shirt punya, aku dah tangkap dah...heheh









n seriously bg aku liverpool punya jersi away kali ni smart...munkin sebb hitam...tp aku smpai skng tak beli jersi dia sbb carlsberg ...baik punya besar terpampang kat depan baju tu..tp mmg smart la jersi ni...luv u la~~







ni jersi liverpool yg ketiga selain warna merah n hitam tu...ok gak r ..tp kalu main bola pakai bju putih mmg sngn kotor r ...guna DAIA pun tak sure hilang...hihihihi






jersi away arsenal ni...ada kolar beb...no komen sgt...tkut org rumah aku ni terasa pl...hehehe





bju ketiga arsenal...lawa n raya ni nak beli lah 1.. bg adik aku..dia fanatik gila arsenal..



p/s : to all EPL supporter the battle on field will begins.. the best team will win.. quantity of goal is not important but quality how they play the game will show they are the best...